Gündem Orionid meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta? Nedir?

Orionid meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta? Nedir?

Paylaş
Orionid meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta? Nedir?

Bu gece görsel şölen yaşanacak... Orionid meteor yağmuru geceye renk katacak. Peki bu muhteşem doğa olayı ne zaman ve saat kaçta yaşanacak?

2 Ekim'de başlayan Orionid meteor yağmuru 7 Kasım'a kadar devem edecek Fakat bugün ve yarın deyim yerindeyse zirveye çıkacak. Bu geceye renk katacak olan muhteşem doğa olayına milyonlarca kişi çıplak gözle şahit olacak. Meteor yağmurunu kaçırmak istemeyen vatandaşlar, "Orionid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta yaşanacak?" diye soruyor.

Haberin Devamı

ORİONİD METEOR YAĞMURU SAAT KAÇTA?

Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biri olan Orinoid meteor yağmurunun en güzel şekilde izlenme saati bugün ve yarın 01.00 ve 04.00 arası...

ORİONİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

Meteor yağmuru, meteorların dünya atmosferine girdiği zaman, uzayda bıraktıkları belirgin ışıklı izin, havanın yüzeyleriyle sürtüşmesinden doğan kızışmasıdır. Bağımsız ,tek meteor zerrelerinin çok küçük olduğunu söylersek belki garip görünecektir. Gerçekte bu zerrelerden bazıları bir toplu iğne başı büyüklüğündedir. Buna karşılık, ağırlığı tonları bulan bazı meteorlar da vardır. Meteorların çoğu dünyanın atmosferinden geçerken ısının etkisiyle tamamen yok olur. Sadece büyük meteor parçaları dünyaya ulaşabilir. Her yıl ekim ayında kendisini gösteren Orionid meteor yağmurları ise Halley kuyruklu yıldızının enkaz bulutu tarafından üretilen iki meteor yağmurundan biridir.

Haberin Devamı