Gündem Orman yangını yayla evlerini tehdit ediyor

Orman yangını yayla evlerini tehdit ediyor

Paylaş
Orman yangını yayla evlerini tehdit ediyor

Aydın'ın Yenipazar İlçesi'nde, tarım arazisinde başlayan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı

100 hektarlık alanda etkili olan yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, jandarma tedbir amacıyla yayla evlerini boşalttı.

Yenipazar’a bağlı Donduran Köyü’nün üst kısımlarındaki tarım arazisinde, bugün saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler yakındaki ormanlık alana da sıçradı.

Sarp arazideki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 helikopter, 1 söndürme uçağı, Aydın ve Nazilli Orman İşletme Müdürlükleri’ne ait 10 arazöz ve 70 orman işçisi sevk edildi.

Alevlerin, Karaçakal Köyü Sarısu Mahallesi’ne doğru ilerlemesi üzerine jandarma, tedbir amacıyla yayla evlerini kontrollü şekilde tahliye etmeye başladı. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı belirtildi.

Tarım arazisi, zeytinlik ve çam ağaçlarıyla kaplı 100 hektarlık alanda etkili olan yagını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Bölgeye giderek söndürme çalışmalarını yönlendiren Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Murat GÜRKAN/NAZİLLİ (Aydın), (DHA)