Merkez Orman yangınlarında zarar görenlere 170 bin liralık destek

Orman yangınlarında zarar görenlere 170 bin liralık destek

Paylaş
Orman yangınlarında zarar görenlere 170 bin liralık destek

Orman yangınlarında zarar görenlere 170 bin liralık destek

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Temmuz ayının son günlerinde yaşanan iki orman yangınında hayvanları zarar gören vatandaşlar için 170 bin lira yardım yapıldığını kaydetti.
Ülkenin değişik yerlerinde eş zamanlı çıkan yangınlarla yüreklerin yandığını ifade eden AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, ekiplerce çok hızlı bir şekilde havadan, karadan, denizden müdahalede bulunulduğunu ve olağanüstü bir mücadele sergilendiğini söyledi. Durmuşoğlu, "Yangınların söndürülmesinden sonra bir başka mücadeleyi sergileyen devletimiz, yangından zarar gören hemşerilerimizin yaralarını satmak için gece gündüz çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyip, oralarda adımlarımızı attıysak, bu yangın felaketinde de evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmış ve hiçbir vatandaşımız mağdur etmemek için çok ciddi bir çalışma sürdürülmüştür” dedi.
'AFETLERİN İZLERİNİ SİLECEĞİZ'
Bu kapsamda Osmaniye’ye 170 bin lira yardım yapıldığını, tüm hayvan türleri ile arıcılıkla uğraşan vatandaşların zararlarının karşılandığını vurgulayan Durmuşoğlu, “Orman Genel Müdürlüğümüz organizesinde gerçekleşecek olan ödemeler, orman işletme müdürlüğümüzde yapılacaktır. Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimiz sürdüğü sürece, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu ve buna benzer afetlerin izlerini kısa sürede sileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı