Türkiye (Son Dakika) Ormanda tecavüz iddiasına takipsizlik

Ormanda tecavüz iddiasına takipsizlik

Paylaş
Ormanda tecavüz iddiasına takipsizlik

Genç kızın, 12 yaşındayken İstanbul'da 'ormanda eniştesinin ağabeyinin tecavüzüne uğradığı' iddiasına ikinci kez takipsizlik

Erzurum’da kaldığı Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu’nda psikoloğa, 12 yaşındayken İstanbul’da Kavacık Ormanları’nda eniştesinin ağabeyinin tecavüzüne uğradığını söyleyen ve şimdi 18 yaşında olan A.K.’nın şikayetine savcılık ikinci kez takipsizlik kararı verdi. Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan A.K.’nın geçen yıl psikoloğuna anlattığı tecavüz iddiası üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındı.

Haberin Devamı

"ENİŞTEMİN AĞABEYİ BENİ KAVACIK ORMANINA GÖTÜRDÜ"

28 Kasım 2014 günü Cumhuriyet Savcısı’nda ifade veren A.K. önceden ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşadıklarını, kendisi 12 yaşındayken, ablası N.Ç.’nin eşi H.Ç.’nin ağabeyi D.Ç.’nin evlerine geldiğini ve kendisini gezmeye götürme bahanesiyle Kavacık Ormanı’na götürdüğünü öne sürdü. N.Ç., başka 2 araçla 20 kişinin daha geldiğini ve kendisine esrar içirdiklerini iddia ederek şöyle dedi: "Daha sonrasını hatırlamıyorum. Sabah yine Kavacık Ormanında uyandığımda ellerim bağlı ve çıplaktım. Bu 20 kişi orada esrar içmeye devam ediyordu. Tek başıma eve döndüm." A.K. ifadelerinin ardından iddiayı araştıran Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tanık ifadelerini dikkate alarak 10 Şubat 2015 tarihinde ’kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi.

Haberin Devamı

’MADDE BAĞIMLILIĞI TEDAVİSİ GÖRMÜŞ’

Mağdur avukatının itirazı üzerine İstanbul Anadolu 4’ncü Sulh Ceza Hakimliği, A.K.’nın olay tarihinde yanında kaldığı ablasının da tanık olarak dinlenmesini istedi. Bunun üzerine ifadesi alınan abla N.Ç., kardeşinin iddialarının doğru olmadığını söyledi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdurenin madde bağımlılığı tedavisi görmüş olmasına da vurgu yaparak, beyanlarının ’hayatın olağan akışına ayrıkırı’ olduğunu ve tanık beyanlarının da ifadesini doğrulamadığını belirterek masının ikinci kez ’kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verdi. Mağdur avukatı bu karara da itiraz etti.