Siyaset 'Ortak akıl ilk zamanlar kadar devrede değil'
Paylaş
'Ortak akıl ilk zamanlar kadar devrede değil'

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın "Eskiden 'biz'dik, şimdi 'ben'e döndü” sözlerini değerlendirdi. Atalay, siyasette bunun normal olduğunu vurgularken, "Ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil" yorumunu yaptı.

AK Parti kongresinin düzenlendiği salonda CNN Türk'e konuşan parti sözcüsü Beşir Atalay, Bülent Arınç'ın AK Parti’nin kuruluşundaki ‘biz ruhu’nun ‘ben’e dönüştüğü yönündeki sözlerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Arınç'ın AK Parti'nin kuruluş dönemlerine atıfta bulunarak "O zaman ‘biz’dik, şimdi üzülüyorum ki ‘ben’e döndü" sözlerinin hatırlatılması üzerine Atalay, siyasi partilerin 'yarış yeri olduğunu' söyledi.

Atalay, "Bülent Bey’in ifadelerini tartışmak istemem. Bülent Bey benim kardeş gibi çok ileri bir arkadaşım. Beraber okuduk, beraber dernekler kurduk. Hiç kopmadık. Sonra kader siyasette bir araya getirdi. Bülent Bey benim için bir değerdir. Söyledikleri şey yapmak istemem ama tarihin akışı içinde bunları bütün siyasi partiler içinde gerçkeçi bakarak normal karşılamak lazım" dedi.

"‘Biz’den ‘bana’ kayış filan çok abartılı bir şey değildir" diyen Atalay, şunları söyledi:

"Siyasi partiler bir yarış yeridir. Hangi idealizm olursa olsun, milletvekilleri olsun, milletvekili adayları olsun müthiş bir rekabet vardır. Herkes bir 'ben kavgası'ndadır. Yahut yukarılarda da bu olur. Benim kendi tespitim, bu samimi bir şey yani, partimizin analizinden öte... Siyaset kadar 'ben'leri körükleyen başka bir alan yoktur. Siyaset kadar benleri körükleyen bir şey yoktur. Akademik alanda bürokraside bu kadar yoktur. Ama siyaset ‘ben’i öne çıkarır. Ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil."

CNNTürk



Haberin Devamı