Gündem Ortalığı ceset kokusu kapladı

Ortalığı ceset kokusu kapladı

Paylaş
Ortalığı ceset kokusu kapladı

IŞİD ve YPG güçleri arasında günlerdir süren çatışmaların beraberinde getirdiği ölümlerin, Şanlıurfa Suruç'a bağlı sınır köylerinde ceset kokularına yol açtığı öne sürüldü

Suruç’un Güneydoğusunda yöre halkı tarafından Kürtçe ismi ile Alizera olarak bilinen Çengelli köylüleri, Kobani’de yaşanan çatışma seslerinin ardından şimdilerde soludukları havaya ceset kokularının yayıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Özellikle IŞİD militanlarının kendi yaralılarını köy sınırına kadar getirip kurşuna dizdiği ve cesetleri günler sonra gelip aldıklarını öne süren köylülerden Ethem Eşiyok; "Uçak sesleri ile akşamları yatamıyor ölen insanların kokuları buraya kadar geliyor. 4-5 gün kalan cesetlerin kokusundan yatamıyoruz. Hayvanlardan daha pis kokuyorlar. IŞİD militanları yaralılarını kurşuna diziyor. Silah seslerini duyuyoruz. Eskiden kapılarımızı kilitlemeden yatardık ama şimdilerde IŞİD militanlarının buralara kadar gelip bizi de katledecekleri korkusu ile yaşıyoruz. Uçak ve kurşun seslerine alıştık açıkçası. Çocuklar da alıştı bu duruma. Film seyreder gibi alışılmış bir durum var burada" diye konuştu.

Köylülerden Fatma Karaca da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek yaşanan çatışmaların durdurulması için yardım çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İHA