Oruçluyken tok tutan hafif lezzet: Sütlü karışım
Sahur yaparken yemeklerde aradığımız en büyük özellikler, hem tok tutması hem de hafif bir yemek olması... Siz de eğer böyle bir arayış içindeyseniz sütlü karışım tarifimize göz atabilirsiniz.
15 Nisan 2021 , Perşembe 13:05
MALZEMELER:
Haberin Devamı
l 250 cc süt l 3 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı chia
1 adet yerli muz l 4-5 adet çilek
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 çay kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Sütü yulafla pişirin. Karışım ılıdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı chia tohumu atın. 5 saat bekledikten sonra sahurda içine 1 adet yerli muz, 4 adet çilek, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 çay kaşığı doğal kakao ekleyin. Sahurda tüketin.
FAYDALARI:
Yulaf, chia, çilekten dolayı lif içeriği yüksek bir öğündür. Ramazan süreci boyunca kabızlığı önler. Kan şekerini dengeler ve tok tutar. Muz ve kakao, potasyum içeriğini artırır. Günde içinde, potasyum, kalsiyum ve çinko daha dinç olmayı sağlar.
BUNLARI DA OKUYUN
- Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses'in oğulları İbrahim Ayel ikinci kez ameliyata girmeden önce sevenlerinden dua istedi
- 'Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur' diyen Barış Arduç, verdiği cevaba açıklama yaptı!
- Safiye Soyman'ın hayat arkadaşı Faik Öztürk felç geçirdi! Beynine pıhtı atan Öztürk'ün son durumu
- Geçtiğimiz sene 30 yıllık hayat arkadaşını kaybetmişti! Elif Karlı: Halen yas dönemindeyim!
- İnci Taneleri'nde sevindiren transfer! Azem'in kızı rolüne hayat verecek isim belli oldu