Gündem 'Örümcek Adam'ı Facebook yakalattı

'Örümcek Adam'ı Facebook yakalattı

Paylaş
'Örümcek Adam'ı Facebook yakalattı

2 ay önce hapisten kaçan 'Örümcek Adam' lakaplı Ömer Kaşık, Facebook'tan yakayı ele verdi

Antalya'daki cezaevinden 2 ay önce firar eden ´Örümcek Adam´ lakaplı 25 yaşındaki Ömer Kaşık, Alanya´da saklandığı emlakçıda gözaltına alındı. Polis, firarinin, Facebook'taki fotoğraflarının hepsinin aynı bölgede çekilmiş olmasından yola çıkarak Kaşık´ı yakaladı.

Haberin Devamı

2 ay önce Antalya Yarı Açık Cezaevi´nden firar eden 38 ayrı hırsızlık suçundan sabıkalı Ömer Kaşık´ın Alanya´da olduğu istihbaratını alan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği´ne bağlı ekipler, zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Polis ve jandarma, kaçağın internet üzerindeki sosyal paylaşım sitelerinde kaydının bulunabileceği ihtimali üzerine yaptığı araştırmada, Ömer Kaşık´ın Facebook´ta üyeliği olduğunu belirledi.

'KADIN ARKADAŞ' TEKLİFİYLE AVLADILAR

Bir kadın adına açılan üyelikten Ömer Kaşık´a arkadaşlık daveti gönderen emniyet güçleri, daha sonra sohbet programı messenger üzerinden bağlantıyı sürdürdükleri zanlı ile bir kadın polisi görüntülü olarak da görüştürdü.

Haberin Devamı

Araştırmayı çok yönlü sürdüren polis, Facebook´taki fotoğrafların hepsinin aynı bölgede çekildiğini belirledi. Fotoğrafların çekildiği bölgeyi tespit eden polis, bölgede Kaşık´ın bir hemşehrisine ait emlak bürosu olduğunu belirledi. Ömer Kaşık´ın Sanayi Mahallesi´nde Mustafa Ünlü ve Hakan Aydın adlı kişilere ait emlak ofisinde kaldığını belirleyen polis, akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda Ömer Kaşık ve ona yer temin ettiği iddia edilen Mustafa Ü. ve Hakan A. gözaltına alındı. Ömer Kaşık´ın kaldığı büro içerisinde bulunan odada yapılan aramada, 2 adet kuru sıkı tabanca, bu tabancaya ait 1 kutu mermi, 5 adet cep telefonu ile Mahmutlar Beldesi´nden çalınan 1 otomobil ele geçirildi.

BORULARA TIRMANDIĞI İÇİN 'ÖRÜMCEK'

Ömer Kaşık´ın parmak izi kayıtlarından, cezaevinden kaçmasının ardından Alanya ve beldelerinde birçok hırsızlık olayına karıştığı da tespit edildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişi, sorgulanmak üzere Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Mustafa Ü. ve Hakan A. polisteki ifadelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakılırken, Ömer Kaşık´ın sorgusu halen sürüyor.

Tosmur Beldesi´nde Rus uyruklu yerleşik bir turistin 5´inci katta bulunan dairesine klima borularından tırmanarak girdiği ve kolundaki örümcek dövmesi nedeniyle Ömer Kaşık´a ´Örümcek adam´ lakabı verilmişti.

DHA

Haberin Devamı