Merkez Osmangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerine ekmekleri taze ve sıcak ulaştıracak

Osmangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerine ekmekleri taze ve sıcak ulaştıracak

Paylaş
Osmangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerine ekmekleri taze ve sıcak ulaştıracak

Osmangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerine ekmekleri taze ve sıcak ulaştıracak

Muammer İRTEM/BURSA, (DHA)- BURSA’da Osmangazi Belediyesi, hayata geçirdiği yeni proje ile ihtiyaç sahiplerine sıcak ve taze ekmek ulaştıracak.
Osmangazi Belediyesi, Ulucami’nin inşaatı sırasında işçilerin ekmek ihtiyacını tek başına karşılayan Somuncu Baba’nın mirasını asırlar geçse de devam ettiriyor. Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nı 2014 yılında Osmangazi Kaymakamlığı ile imzalanan protokol ile devralan Osmangazi Belediyesi, 5 yıldır ihtiyaç sahibi aileler için her gün taze ve sağlıklı ekmek üretiyor. Her gün ihtiyaç sahibi 1623 haneye 6 bin ekmek 57 muhtar aracılığı ile dağıtılıyor. Osmangazi Belediyesi, vatandaşlara sıcak ve taze ekmek ulaştırmak adına günü gününe üretime geçme kararı aldı. Fırında çalışan personelin erken saatlerde üretime başlaması, şoförlerin daha seri şekilde dağıtım yapması ve dağıtıma aracılık eden muhtarların yeni uygulamayı duyurması ile birlikte ekmekler sıcak ve taze şekilde vatandaşlara ulaştırılacak.
MUHTARLARLA TOPLANTI
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ekmeklerin dağıtımına aracılık eden mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yeni uygulama hakkında bilgiler verdi. Osmangazi Belediyesi olarak gerek yatırım gerekse sosyal alanda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Dündar, "Hayata geçirdiğimiz ‘Başkan Mahallemizde’, ‘Hizmet Evinizde’ ve ‘Belediyem Benimle’ projeleri ile ilçemizdeki on binlerce haneye ulaştık. Vatandaşlarımızın sıkıntılarına kulak verip taleplerini dinledik. Bizden iş konusunda çok istekleri oldu. Vatandaşlarımıza iş imkanları sunabilmek adına Osmangazi İstihdam Merkezi (OKİM) projesini hayata geçirdik. Özel sektörden yüzlerce kurum ile iş birliği yaparak binlerce vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek yardımlarda bulunduk. İhtiyacını söylemekte çekinen vatandaşlarımıza ise muhtarlarımız aracılığı ile ulaştık ve destek olduk" dedi.
HER GÜN 6 BİN TAZE EKMEK
Hiçbir vatandaşın aç kalmaması adına çalıştıklarını dile getiren Dündar, "İki noktada kurduğumuz aş evleri ile her gün vatandaşlarımıza çorba ikram ediyoruz. Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nda her gün ürettiğimiz 6 bin ekmeğin dağıtımını yapıyoruz. Ekmek sofralarımızın temel gıdası. Bu ekmekleri günü gününe dağıtmak istiyoruz. Amacımız vatandaşımıza sıcak ve taze ekmek ulaştırmak. Bunu başarabilirsek çok mutlu olacağız. Ticari kaygımız olmadığı için en kaliteli malzemeyi kullanarak ekmeklerimizi üretiyoruz. Bizim ticaretimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı