Osmangazi Osmangazi Belediyesi'ne borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Osmangazi Belediyesi'ne borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Paylaş
Osmangazi Belediyesi'ne borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Osmangazi Belediyesi'ne borcu olanlara yapılandırma fırsatı

İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)-BURSA'da Osmangazi Belediyesi’ne borcu olan mükellefler, ‘7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanun’ kapsamında borçlarını yeniden yapılandırabilecek.

Osmangazi Belediyesi, 09 Haziran 2021’de yürürlüğe giren ‘7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanun’u belediyeye borcu olan vatandaşlara yapılandırma fırsatı sunuyor. Vergi ve kaçak inşaat ile zabıta cezalarının yanı sıra 6183 sayılı amme alacakları kapsamında takipli alacakları kapsayan borçları yapılandırmak isteyen vatandaşlar, 31 Ağustos 2021 günü mesai bitimine kadar Osmangazi Belediyesi’ne başvuruda bulunabilecek. Yapılacak düzenlemeyle, ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacak.

Zabıta ve kaçak inşaat gibi idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde yüzde 25 indirim uygulanacak. Bu yapılandırma kanununun diğerlerinden en önemli farkının idari para cezalarına taksitlendirme imkânı getiriyor olması. 6-9-12-18 aylık taksit imkânlarından faydalanabilecek olan vatandaşlar, yapılandırmanın ilk taksidini ise 30 Eylül 2021 tarihi Perşembe gününde ödeyecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı