Merkez Osmaniye İŞKUR, 3 ayda 2 bin 443 kişiyi işe yerleştirildi

Osmaniye İŞKUR, 3 ayda 2 bin 443 kişiyi işe yerleştirildi

Paylaş
Osmaniye İŞKUR, 3 ayda 2 bin 443 kişiyi işe yerleştirildi

Osmaniye İŞKUR, 3 ayda 2 bin 443 kişiyi işe yerleştirildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) aracılığıyla, 2021 yılının ilk 3 ayında, 2 bin 443 işsiz, sigortalı olarak işe yerleştirildi. İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, ayrıca 56 engelli ve sosyal yardım alan 30 vatandaşın da özel sektörde iş başı yapmaları sağlanarak, çalışma hayatına kazandırıldıklarını ifade etti.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, iş gücü piyasasın ihtiyaçlarının karşılanması ve uygun işe uygun işçiyi bularak, sağlıklı işçi işveren eşleştirmesini gerçekleştirmek için çalışmaların aralıksız sürmekte olduğunu söyledi. Altunkaynak, “Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz'ün belirlemiş olduğu 14 ana hedeftin 12 tanesi Mart 2021 ayı sonu itibariyle İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirmiş ve bu alanda ülke genelinde kurumumuz en başarılı iller arasında yer alıştır. İlk üç aylık dönemde kurumumuz aracılığıyla özel sektörde 2 bin 443 iş arayanımız sigortalı olarak işe yerleştirilmiştir. Ayrıca 56 engelli ve 30 sosyal yardım alan vatandaşımızın da özel sektörde iş başı yapmaları sağlanmış böylece çalışma hayatına kazandırılmışlardır. Yine aynı dönemde Bin 888 iş yeri ile iletişime geçilmiş ve 552 değişik iş yeri ile iş birliği çerçevesinde kurs programı ve işe yerleştirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir” dedi.
Mart ayı sonu itibariyle 201’i İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursu, 978’i İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere toplam bin 179 iş arayanının kurs ve program aracılığı ile istihdamlarının gerçekleştirildiğini aktaran Müdür Altunkaynak; “İl Müdürlüğümüz'ün öncelikli hedeflerinden biri de engelli kardeşlerimizin kurum hizmetlerinden eksiksiz faydalanmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda engellilere yönelik işbaşı eğitim programları düzenlenmiş ve 29 engellimizin programlarımızdan faydalanması sağlanmış ve çalışma hayatına katılmışlardır. Osmaniye İl Müdürlüğü olarak Osmaniyemiz için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı