Merkez Osmaniye'de 55 filyasyon ekibi saha çalışmalarını sürdürüyor

Osmaniye'de 55 filyasyon ekibi saha çalışmalarını sürdürüyor

Paylaş
Osmaniye'de 55 filyasyon ekibi saha çalışmalarını sürdürüyor

Osmaniye'de 55 filyasyon ekibi saha çalışmalarını sürdürüyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı toplum sağlığı merkezleri ve ilçe sağlık müdürlükleri filyasyon Ekipleri tarafından, temaslı numune alma çalışmaları devam ediyor.
Kentte koronavirüsle mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilere ulaşan 55 filyasyon ekibi, ilde her noktada büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 110 sağlık personelinden oluşan filyasyon ekibi, toplum sağlığı merkezleri ve ilçe sağlık müdürlükleri koordinesinde her gün büyük bir titizlikle filyasyon çalışması için sahaya çıkıyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, işlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibinin, Covid-19 testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişileri ilk etapta cep telefonları ile arayarak irtibata geçtiklerini belirtip, "Pozitif vakalar ile yapılan görüşme sonucunda adres bilgileri alınan temaslılar evlerinde 24 saatlik sürede büyük bir titizlikle ziyaret ediliyor. Filyasyon ekiplerimiz Covid-19 ile mücadelede önemli bir görev üstlenmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat, hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalışıyor. Vatandaşlarımızın da kontrollü sosyal hayat dediğimiz bu döneme maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ettiklerinde bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Koronavirüs hastalığını önlemek için sadece sağlık çalışanlarının çabasının yeterli olmayacaktır" dedi.
Dr. Hasan Öznavruz, tüm Osmaniyelilerin vatandaşlık bilinci içerisinde filyasyon ekiplerine destek olmalarını, maske-mesafe ve temizlik kurallarına uymaya davet etmelerini istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı