Merkez Osmaniye'de 'Beslenme Dostu Okul' sayısı 125'e ulaştı

Osmaniye'de 'Beslenme Dostu Okul' sayısı 125'e ulaştı

Paylaş
Osmaniye'de 'Beslenme Dostu Okul' sayısı 125'e ulaştı

Osmaniye'de 'Beslenme Dostu Okul' sayısı 125'e ulaştı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kasım ayından itibaren kent genelinde 92 okulun daha sertifika almaya hak kazandığını belirterek, "Toplam beslenme dostu okul sayımız 125'e ulaşmıştır" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 'Beyaz Bayrak ile Beslenme Dostu Okul' programı kapsamında sertifika almaya hak kazanan okulların ödül töreni gerçekleştirildi. Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak , İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, özel ve devlet okullarının müdürleri katıldı. Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, "Okul sağlığı hizmetleri kapsamında yürütülen, okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacıyla bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Projesi başlamıştır. Proje kapsamında, Okullarımızda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu kapsamda sertifika almaya hak kazanan 92 okulumuzu tebrik ediyorum"

SAYI 125'E ULAŞTI
2018-2019 eğitim-öğretim yılı kasım ayından itibaren il genelinde 92 okulun daha sertifika almaya hak kazanarak sayının 125'e ulaştığını kaydeden Albak, "Sertifika almaya hak kazanan okullarımızın ilçeler bazında dağılımı ise merkezde 34, Kadirli'de 27, Düziçi'nde 17, Bahçe'de 6, Toprakkale'de 5 ve Sumbas'ta 3 olmak üzere toplam 92 okulumuz daha sertifika almaya hak kazandı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, 'Beslenme Dostu Okullar Programı' kapsamında başarı gösteren okullara 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı