Merkez Osmaniye’de çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Osmaniye’de çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Paylaş
Osmaniye’de çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

Osmaniye’de çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan "Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan " Büyük Türkiye İçin" adlı proje bakanlık tarafından kabul edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, hayvancılığın kaliteli kaba yem ile beslenmesi için ihtiyaç duyulan kaliteli kaba yem üretiminin artırılmasını sağlamak, çayır, mera ve tarla arazileri içindeki yem bitkileri ekim alanlarının artırılmasının amaçlandığını anlattı.
Kırsaldan köye göçü önlemeye yardımcı olacak ve sürdürülebilir hayvansal üretime katkı sağlayacak olan projenin uygulanması ile ilde yem bitkileri üretimin yaygınlaştırılması ile kaliteli kaba yem üretimi artırılacağını aktaran Bulut, bu sayede üretim maliyetlerinin düşürüleceğini, köydeki çiftçilerin ekonomilerine katkı sağlanarak sosyal refahlarının artırılmasının sağlanacağını kaydetti.
BAKANLIK KATKISI YÜZDE 75, ÇİFTÇİ KATKISI YÜZDE 25
Projenin il merkezi ve diğer bütün ilçelerde uygulanacağını söyleyen Recep Bulut, “Sulama imkanı olan köylerde silajlık mısır tohumluğu, kurak alanlarda fiğ tohumluğu dağıtımın yapılması ile ilimizde yem bitkileri üretimin artırılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında dağıtılan tohumların, tohum bedelinde bakanlık katkısı yüzde 75, çiftçi katkısı yüzde 25 olacaktır. Proje kapsamında 2970 dekarlık alana yetecek şekilde silajlık mısır tohumunun dağıtımına başlanılmıştır. Kaliteli bir kaba yem olan silajlık mısır ekimi ile dekara 5-8 ton kaba yem elde edilmesi beklenmektedir. İlimizde silaj makinelerinin varlığı, çiftçilerin silaj yapımını öğrenerek benimsemiş olması silaj üretimini kolaylaştırmaktadır. Mısır silajı başta süt sığırı olmak üzere, besi hayvanları, koyun ve keçilere de yedirilebilmektedir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı