Merkez Osmaniye’de çocuk oyunları festivaline hazrılanıyor

Osmaniye’de çocuk oyunları festivaline hazrılanıyor

Paylaş
Osmaniye’de çocuk oyunları festivaline hazrılanıyor

Osmaniye’de çocuk oyunları festivaline hazrılanıyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE’de bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali”, 23 Nisan’da Masal Park’ta yapılacak. Osmaniye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve kentte yaşanmış, unutulmaya başlamış nice çocuk oyunlarının oynanacağı festival kapsamında kiriştek çevirmeden çember çevirmeye kadar nice çocuk oyunları oynanacak ve öğretilecek.
Ayrıca, Osmaniye Masal Park yeni işletme anlayışı ile halkın yeni uğrak yeri olmaya başladı. Girişlerin ücretsiz olduğu Osmaniye Masal Park, 23 Nisan’da saat 10.00 ile 21.00 arasında geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra konserler, bando ve dans gösterileri, çeşitli aktivite atölyeleri ile çocuklara farklı bir gün sunulacak.
BAŞKAN KARA: BU ETKİNLİĞE KATILMAK BİR KÜLTÜR HİZMEDİR
Tüm çocukları ve hatta büyükleri, geleneksel oyunları oynamaya davet eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, bu etkinliğe katılmanın bir kültür hizmeti olduğuna inandığını ifade ederek şunları söyledi: “Geleneksel çocuk oyunlarımız Türk Milletinin binlerce yıllık karakterinin örüldüğü; arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın, bencillikten uzaklaşarak takım ruhunun oluşturulduğu kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlardır. El becerilerimiz, zamanında ve doğru karar verebilme özelliğimiz, liderlik vasıflarımız, adalet duygularımız hep bu oyunlarla ortaya çıkmış ve gelişmiştir.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı