Merkez Osmaniye'de kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin

Osmaniye'de kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin

Paylaş
Osmaniye'de kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin

Osmaniye'de kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, kamu yatırımlarında en çok ödeneğin yüzde 64,5’lik pay ile ulaştırma-haberleşme sektörüne, daha sonra yüzde 12,5’lik pay ile eğitim sektörüne ve yüzde 10,7’lik pay ile sağlık sektörüne ayrıldığını söyledi.
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2021 yılı 2'nci toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurumu temsilcileri katıldı.
135 PROJENİN 8’İ BİTİRİLDİ
Vali Yılmaz, kentte 2021 yılında toplam proje bedeli 4 milyar 319 milyon 626 bin lira olan 135 proje üzerinde çalışma yapıldığını ve bu projelere ayrılan ödenek miktarının ise 972 milyon 399 bin lira olduğunu söyledi. 2021 yılı dönem sonu itibarıyla 78 milyon 250 bin lira harcama yapılarak yüzde 8 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını belirten Vali Yılmaz, “2021 yılında ilimizde gerçekleşen yatırımlar; tarım, turizm, sağlık, enerji, ulaştırma-haberleşme, eğitim, iktisadi ve sosyal olmak üzere diğer kamu hizmetleri gibi 8 temel sektörde toplanmıştır. Bu sektörler içerisinde en çok ödeneğin; yüzde 64,5’lik pay ile ulaştırma-haberleşme sektörüne, daha sonra yüzde 12,5’lik pay ile eğitim sektörüne ve yüzde 10,7’lik pay ile de sağlık sektörüne ayrıldığı görülmektedir" dedi.
2021 Yatırım Programı’nda bulunan 135 adet projenin 8 adedinin bitirildiğini, 67 adedinin yapımının devam ettiğini, 16 adedinin ihale aşamasında olduğunu, 44 adedine ise henüz başlanmadığını dile getiren Vali Yılmaz, "Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemi'ne zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüştür. Kurumlarımıza gerekli hassasiyeti gösterdiklerinden dolayı teşekkür eder, İl Koordinasyon Kurulu'nun 2021 yılı ikinci toplantısının ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.
Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı