Merkez Osmaniye'de, 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' etkinliği

Osmaniye'de, 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' etkinliği

Paylaş
Osmaniye'de, 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' etkinliği

Osmaniye'de, 'Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye' etkinliği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de, Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" etkinliği düzenlendi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi’nde ki programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, dünyada 230 milyondan fazla insanın savaş, kıtlık, hastalık, çalışma, eğitim gibi sosyal, ekonomik ve kültürel nedenlerle bazen gönüllü ancak çoğu zaman zorunlu olarak kendi ülkelerinden göç ettiğini ifade ederek, "Asya, Avrupa ve Ortadoğu'nun kesiştiği dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan, siyasi ve sosyal gücü ile kendi bölgesinde bir istikrar abidesi olarak yükselen ülkemiz, ülkelerinden kopan insanlar için bir cazibe merkezi, bir umut kapısı olarak görülmektedir. Günümüzde birçok ülke tarafından göçmenler bir yük ve külfet olarak karşılansa da ülkemiz için bu böyle değildir. Bizler, göç ile ilgili yaptığımız işlerin sayılarla, kanunla, uluslararası hukukla ilgili olmanın ötesinde yaptığımız işin bin yıllık geleneğimizin, inancımızın bir gereği olduğunun bilinci ile işlerimizi yürütmekteyiz. Özellikle 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın da etkisi ile başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere milyonlarca insan ülkemize göç ederek burada yeni bir hayata başlamışlardır. Ülkemiz, dünyadaki birçok gelişmiş devletin aksine, bütün zor koşullara rağmen asla sınırlarını kapatmamış, açık kapı politikası ile kimsenin dinine, diline ve ırkına bakmadan kardeşlerine kucak açmıştır. Aziz milletimiz de devletine destek olmuş, ecdadından aldığı tarihi misyonu ve inancı gereği Ensar duruşu sergilemiş, sağlıktan eğitime, barınma ve sosyal desteğe kadar her alanda hayır hizmetlerinde yarışmak suretiyle tüm insanlığa örnek bir ev sahipliği sergilemiş ve sergilemeye de devam etmektedir" diye konuştu.
Sözlerinin devamında ildeki göçmenlere de hitap eden Vali Coşkun, "Şartlar ne olursa olsun gelecekten asla ümidinizi kesmeyin. Unutmayın ki zulümle abad olunmaz ve zulüm ebedi olamaz. Bu günler de geçecek ve sizler en kısa sürede ülkenizdeki bu iç savaş halinin sona ermesiyle yurtlarınıza dönecek ve ülkenizin demokrasi, kalkınma ve refahına hizmet edeceksiniz inşallah." dedi.
Programın devamında, Suriyeli çocuklar "Birsin Allah’ım" isimli gösterilerini sergilediler. Selam Muhammed’in okuduğu “Hicret” isimli şiir ve Riyal El Musri’nin seslendirdiği “Ya Taha” isimli ezginin ardından “Bana Çocukluğumu Verin” isimli gösteri sunuldu. Muhammed ve Yaman Nasif isimli kardeşlerin müzik dinletisi ile devam eden programda Suriyeli göçmen Gufran El Ali teşekkür konuşması yaptı.
Gufran El Ali, savaş nedeniyle ülkesinden ayrıldığını ifade ederek, “Biz Türkiye’ye geldik. İyi ki Allah karşımıza Türkiye’yi çıkardı. Çünkü Türk insanları bize sadece sınırlarını değil kalplerini de açtılar. Bizim durumumuzu anladılar ve bizlere her konuda yardımcı oldular. ”diyerek Türk halkına teşekkür etti. Program sonunda Vali Coşkun, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı