Merkez Osmaniye'de meme kanserine farkındalık etkinlikleri

Osmaniye'de meme kanserine farkındalık etkinlikleri

Paylaş
Osmaniye'de meme kanserine farkındalık etkinlikleri

Osmaniye'de meme kanserine farkındalık etkinlikleri

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE'de Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla kanserin simgesi olan pembe kurdele ve ilin kodu olan 80 logosu oluşturuldu.
Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ndeki programa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Bahar, Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.Öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla kanserin simgesi olan pembe kurdele ve ilin kodu olan 80 logosunun kareografisi oluşturuldu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, meme kanserinin ülkede kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu belirterek, "Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri etkinlikler düzenlenmektedir. Meme kanserine erken dönemde tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlenmesidir. Erken tanı için 20-40 yaş arasındaki kişilerin tarama yaptırması gerekmektedir. Ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmelidir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı