Merkez Osmaniye’de, ücretli parkomat uygulamasını başlatılıyor

Osmaniye’de, ücretli parkomat uygulamasını başlatılıyor

Paylaş
Osmaniye’de, ücretli parkomat uygulamasını başlatılıyor

Osmaniye’de, ücretli parkomat uygulamasını başlatılıyor

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi, trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda düzensiz park uygulamalarını engellemek için ‘Parkomat’ uygulamasını hayata geçiriyor.
Belediye Meclisindeki üyelerin oy birliği ile alınan karar gereği Osmaniye’de parkomat uygulamasına, yeni yılın ilk gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. Sistem tamamen belediye tarafından işletilecek. Belediye Başkanı Kadir Kara, hayata geçecek olan parkomat uygulamasının belediye tarafından işletileceğinin altını çizerek, "1 Ocak itibariyle başlatılacak olan parkomat uygulaması ve kaldırım işgalleri konusunda belediye meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerin tamamının tam mutabakatı vardır. Şehrimizin daha nizamlı, daha yaşanabilir olması adına mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürüyoruz. Parkomat uygulaması için belirlediğimiz 7 pilot bölgede 2022 Ocak ayından itibaren çalışmalarımız başlayacak. Şehrin trafik sirkülâsyonuna göre uygulama diğer cadde ve sokaklarda da yaygınlaştırılacak. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın görüş ve önerilerini de dikkate alarak bir plan oluşturduk. Bu uygulamayı hayata geçirmemizde bizlere güç veren ve Belediye Meclisinde temsil edilen tüm siyasi partilerimize teşekkürlerimi belirtmek istiyorum. Ayrıca daha önce bir süre uygulamasını yaptığımız ancak pandemi sebebiyle ara verdiğimiz kaldırım işgalleri ile mücadele eylem planımız da aynı tarihlerde hayata geçiyoruz"dedi.
Belediye Başkanı Kadir Kara’nın konuşmalarının ardından, Parkomat sistemi ile teknik detaylar katılımcılarla paylaşıldı ve basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı. Toplantıya, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Atilla Yeşilbaş , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Yalçın, esnaf odalarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Parkomat uygulaması ilk olarak Cevdet Sunay, Atatürk, Şehit Mehmet Eroğlu, Palalı Süleyman, Akyar, Doktor Sadık Ahmet, Şehit Bekir Evirgen Caddeleri ile Zafer Camii Sokakta faaliyete geçecek. Resmi plakalı kamu araçları, engelli araçları, şehit yakınları ve gazi araçları, altıncı sınıf olarak geçen motosiklet ve muhtarların araçlarının muaf tutulacağı uygulamada 7 Ocak Osmaniye'nin kurtuluş günü ile resmi tatillerde park noktaları ücretsiz olacak.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı