Merkez Osmaniye'de Üniversite–Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı

Osmaniye'de Üniversite–Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı

Paylaş
Osmaniye'de Üniversite–Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı

Osmaniye'de Üniversite–Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı işletmeler arasında AR-GE, inovasyon ve staj işbirliği protokolü imzalandı. Amacın, nitelikli eleman, sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirmek olduğu kaydedildi.
İşbirliği kapsamında, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren EMTA Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi ve NİKA Makina Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Ar-Ge, İnovasyon ve Staj işbirliği protokolleri imza töreni gerçekleştirildi.
OKÜ Kadirli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, firmalar arasında yapmış oldukları yaz stajı işbirliği protokolü ile nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "AR-GE merkeziyle Üniversiteyi birleştirdiğimizde her bir proje gelişimi nitelikli istihdamın ortaya çıkmasını sağlayacak böylelikle de yeni iş sahaları ortaya çıkacaktır” dedi. Protokol çerçevesinde üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla sektöre yatkın ve sektörü yakından tanıyan mezunlar yetiştirilmesinin amaçlandığını belirten Doç. Dr. Yanıktepe; “öğrencilerin sektörde çalışmalarını özendirerek ve bizzat uygulama yapmasını, beceri ve deneyimlerini güçlendirmesini sağlayacağız"diye konuştu.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Üniversite– Sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak, bu tür işbirliklerini desteklediklerini, AR-GE, inovasyon, bilgi, tecrübe paylaşımı gibi etkinlikleri sanayicilerimizle birlikte yapma arzusu içerisinde olduklarını belirtti.
Türk, "Bu işbirliği girişimleri sonucunda Üniversitemiz daha da güçlenecek, hem sanayiden üniversiteye hem de üniversiteden sanayiye farklı Know-How paylaşımları aktarılarak öğrencilerimizin üretim sektörü ile doğrudan faydalanabileceği mekanizmaların yolu açılmış olacaktır." dedi. OKÜ'nün sanayiye yönelik yüksek lisans programını hayata geçirdiğini ve sanayi yüksek lisans programını desteklediğini belirten Murat Türk, Üniversitemizin yapmış olduğu Sanayi İşbirliği ile de ilk defa AR-GE Merkezi yetkilisince Üniversitemizde ders verilmeye başlandı. Böylece sanayideki bilginin ve laboratuvarın öğrencilere tanıtılması, uygulama örneklerinin gösterilmesi sağlanarak, alanında bilgili, tecrübeli insan kaynağından yararlanıldığını söyledi.
Yapılan protokoller ile Üniversite–Sanayi işbirliği kapsamında gerçekleşecek amaç ve hedefler ise şöyle:
"Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Emta Kablo AR-GE Merkezi ile AR-GE ve inovasyon işbirliği çerçeve protokolü imzalandı. İşbirliği çerçeve anlaşması ile Üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler işletmeyle ilgili inovatif ve AR-GE niteliği olan projelere de dahil edilerek AR-GE ve inovasyon kapsamına giren konularda laboratuvarın kullanılması, deneylerin yapılması, uzman personelden danışmanlık hizmetinin alınması gibi konularda işbirliği genel çerçevesi tanımlanmış oldu. Kadirli Meslek Yüksekokulu ile Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, EMTA Şirketi ve NİKA Makina arasında yaz stajı işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolü ile nitelikli eleman yetiştirmek amaçlanmış oldu. Öğrencilerin stajlarda inovatif fikirlerinin değerlendirilmesine yönelik projelere dahil edilmesiyle staj yaptıkları dönemde proje içerisinde yer alarak tecrübe kazanabilmeleri sağlanırken mezun olduktan sonra istihdam olanaklarından yararlanabilecekleri önemli bir işbirliği hedeflendi. İşletme bünyesinde stajyer öğrencilere verilecek eğitimlerle de sektöre yatkınlık amaçlandı. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan uzmanların Üniversitemizde ve Yüksekokulumuzda vereceği ders ve uygulama faaliyetlerinde teori ile pratiğin birleştirilmesi, seminer ve konferanslarla sektör faaliyetlerinin yakından ve yerinde izlenmesi amaçlandı. Bu sayede mezun öğrencilerin sanayi kültürünü almış olmaları hedeflenmiş oldu. Üniversite, Sanayi Yüksek Lisans Programını başlatarak Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik Üniversitede Lisansüstü eğitim olanaklarının sağlanması amaçlandı. Böylelikle işletmede çalışan teknik veya idari personelin yaptığı işle ilgili konularda yetkin hocalarla çalışacağı projeler geliştirilmesi, teoriği daha inovatif fikirlerle gelişme sağlanması amaçlandı. Bu sayede tecrübeyle teorinin birleştirilerek bilginin daha da üst seviyeye çıkartılması dolayısıyla işletme personelinin hem mesleki yetkinliğinin artırması hem de AR-GE merkezine katkıda bulunması hedeflendi."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı