Osmanlı çorbası nasıl yapılır? Osmanlı çorbası tarifi, malzemeler, yapılışı
Tadını bilenlerin çok sevdiği ilk defa tadacak olanların çekimser yaklaştığı Osmanlı çorbası tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Farklı lezzetler denemek isteyenler ise Osmanlı çorbası nasıl yapılır merak ediyor. Osmanlı çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktaları...
09 Aralık 2020 , Çarşamba 14:27
Tadına bayılacağınız etle yapılan Osmanlı çorbası tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Osmanlı çorbası tarifi arıyor ya da Osmanlı çorbası nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Osmanlı çorbası yapılışı, malzemeler, püf noktaları...
Haberin Devamı
Osmanlı çorbası tarifi
Osmanlı çorbası malzemeleri
- 100 gram kemiksiz dana eti
- 10 adet mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı et suyu
Osmanlı çorbası yapılışı
Etleri 5 su bardağı suda haşlayın ve süzün. Tereyağının yarısını bir tavada kızdırıp etleri kavurun. Tereyağının diğer yarısını tencerede kızdırın. Mantarları ve ıspanakları bu yağda sularını salana kadar soteleyin. Unu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Etleri ve et suyunu da ekleyip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Çorbanız hazır. Servis etmeden önce üzerine ince doğranmış taze soğan serpin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Sanatçı Aida Mahmudova’nın kişisel sergisi ‘Bir Rüya Açılır’ sanatseverlerle buluştu
- Hollywood yıldızı Anne Hathaway, seçmelerde 10 kişiyle öpüşmek zorunda kalmış!
- Nesrin Cavadzade vücuduna gelen yoruma bikinili pozla yanıt verdi
- Ünlü oyuncu sektöre yapımcı olarak devam etme kararı aldı
- Teoman: Annem bana eli öpülecekler listesi veriyor!