Eğitim - Kariyer ÖSYM'den YGS açıklaması (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?)

ÖSYM'den YGS açıklaması (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?)

Paylaş
ÖSYM'den YGS açıklaması (YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?)

YGS sonuçlarının bugün (28 Mart) ÖSYM Aday İşlemleri sayfasından açıklanacağını duyurulmuştu. Binlerce öğrenci merakla sonuçları bekliyor ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. İşte ÖSYM'den gelen son dakika YGS bilgilendirmesi

ÖSYM, YGS sonuçlarının bugün (28 Mart) açıklanacağını duyurmuştu. Sınava giren milyonlarca öğrenci sabahın erken saatlerinden bu yana ÖSYM’den internet sayfası aracılığıyla yapılacak açıklamayı bekliyor. Ancak şu dakikaya kadar sınav sonuçları açıklanmadı.

'BUGÜN MUTLAKA AÇIKLANACAK' ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Işıl Beşoğul hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı: "Sitedeki yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşıyoruz. Gün içinde mutlaka açıklanacak. Herhangi bir aksilik yok. Adayların siteye yüklenmemelerini rica ediyoruz. İnternet sitemiz biraz rahatlarsa veri girişini tamamlayacağız."

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?


YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek.

LYS'ye başvurular, 4-17 Nisan'da alınacak.

Haberin Devamı