Gündem ÖSYM şifreyi kabul etmedi!

ÖSYM şifreyi kabul etmedi!

Paylaş
ÖSYM şifreyi kabul etmedi!

ÖSYM'nin dün sunduğu savunmanın detayları ortaya çıkmaya başladı. ÖSYM'nin savunmasında YGS'deki şifre iddialarını yalanladığı belirtildi

YGS için iptal davası açan avukat Ahmet Gürol Sağban, ÖSYM'nin dün başsavcılığa sunduğu savunmanın ayrıntılarını açıkladı. Avukat Sağban, 17 sayfadan oluşan savunmada, şifre iddialarının yalanlandığını söyledi. İşte Sağban'ın açıklamaları:

ÖSYM Başkanı'nın itiraf ettiği şifre savunmada yalanlanıyor. ÖSYM üyelerinin itiraf ettiği bu kurgulama hadisesinin doğru olmadığı söyleniyor. O zaman ÖSYM Başkanı mı bize yanlış bilgi verdi, yoksa ÖSYM üyeleri mi?

Haberin Devamı

Ortada artık skandaldan da öte bir rezalet yaşıyoruz. Az önce içerde bir öğrenci arkadaşımızı gördüm. Ona da iki farklı sonuç gelmiş. Birisinde siz LYS'ye katılabilirsiniz diyor, ikincisinde LYS'ye katılamazsınız diyor. Ancak yargı konuyu enine boyuna irdeleyecektir en doğru kararı verecektir. süreç işliyor. Bu hafta içerisinde olumlu bir karar çıkacaktır.

Güvenilirlilik. Bu yükümlülük yerine getirilmiş midir? Hayır. Bu ilke zedelenmiştir. Ankara Üniversitesi'nin raporuna bakıyoruz. Sınavı detaylı şekilde incelemiş ve kurul kararı vermiştir. Bu karar sınavın bilimsellikten uzak olduğunu ortaya koymaktadır. Yine savunmalarında cezaevlerinde tekrar edilen sınava ilişkin hiçbirşey yok. Bu da iptal nedeni.

Haberin Devamı

Şifre yok diyorlar. Ama bunun adı ne onu ortaya koymuyorlar. Sistem yanlış çalışmış diyorlar.

HÜRRİYET