Yaşam Otantik bir tatil adresi: Avanos Günay Konukevi

Otantik bir tatil adresi: Avanos Günay Konukevi

Paylaş
Otantik bir tatil adresi: Avanos Günay Konukevi

M.Ö 1400'lü yıllardan kalma yeraltı şehirleri ve rüzgarların binlerce yılda şekillendirdiği eşsiz peribacalarını dolaşmak, balon turlarıyla gündoğumunu seyretmek... Avanos'ta yolumuzun kesiştiği küçük bir aile otelini tanıtmak istiyorum.

Yasemin Öncel / Posta İnternet
Kapadokya'ya hayat veren Kızılırmak'ın kıyısında Avanos'ta küçük bir butik otel Günay Konukevi. Yörenin mimari özelliğini taşıyan 62 yıllık evlerini restore ederek 11 odalı şirin bir otele çeviren Günay Ailesi "Biz, anneannemizin güleryüzlülüğü ve misafirperverliğini devam ettirmek amacındayız" diye anlatıyor kendilerini.

Otel Avanos'un en yüksek noktasında olduğundan, tüm Kapadokya bölgesi ve Erciyes manzarasına hakim ve tüm odalar da bu muhteşen manzaraya bakıyor. Kapadokya bölgesinden kalkan rengârenk balonlar, gündoğumunda buradan seyredilebiliyor.

Geleneksel çizgi korunarak döşenen otelin duvarlarını büyük ustalara ait ebru işleri süslüyor. Konuklara ise sezon boyunca bahçelerinde yetiştirdikleri organik besinleri (domates, salatalık, biber, maydanoz, nane, dut, vs.) ikram ediyorlar. Daha doğrusu dalından koparıp yemek serbest! Her sabah arka bahçedeki kümesten alınan taze yumurtalar kahvaltınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Avanos bölgesinin geleneksel yemeği mantı ve sulu köfte ise ev yapımı. 'Tandır ekmeği nasıl yapılır?' sorunuzun yanıtını da burada canlı canlı öğrenebilirsiniz.

Yörede, dünyaca ünlü Kapadokya üzümlerinden yapılmış şarapları tatmak, Kapadokya'ya özgü çamurdan çömlek yapımını görmek veya öğrenmek gibi aktivitelerle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

Günün yorgunluğunu atmanın bir yolu ise Türk gecelerine katılmak...


GÜNAY BUTİK OTEL
www.gunaykonukevi.com

Haberin Devamı

Büyükdere Cad.
Üvez Sok. No:46
Yukarı Mahalle
Avanos - NEVŞEHİR

Tel: (384) 511 52 55