Ekonomi Oteliniz sigortalı olsun; tatiliniz zehir olmasın

Oteliniz sigortalı olsun; tatiliniz zehir olmasın

Paylaş
Oteliniz sigortalı olsun; tatiliniz zehir olmasın

Tatilciler ve otel işletmeleri için yaz sezonu başlıyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı durumlar var. Bunların başında da sigorta geliyor. Tatilini geçirmek için sigortası olan bir oteli tercih eden tatilciler, birçok riske karşı güvenceye alınırken, tatilleri de ‘zehir’ olmuyor

Okulların tatil olmasıyla birlikte tatilciler ‘yaz tatili’ planlarına çoktan başladı bile. Fakat tatiliniz iyi ve sorunsuz geçsin istiyorsanız dikkat etmeniz gereken konular var. Bunların başında da konakladığınız otelin sigorta güvencesinin olup olmadığı geliyor. Bu durum sadece tatilciler için değil otel işletmeleri için de oldukça önemli. Çünkü bir otel işletiyorsanız, turizm sektöründe sadece misafirleri iyi ağırlamak yetmiyor…

Haberin Devamı

RİSKLER GÜVENCE ALTINDA

Bazen bin bir sorunla uğraşmak da gerekebiliyor. Bu konuda da imdada sigorta yetişiyor. Tatilcilerin ve otel sahiplerinin tatil sezonunu en az riskle geçirmesinden hareket eden sigorta şirketleri ise sunduğu otel sigorta paketleri ile tatilinizi güvence altına alıyor. Böylece hem sigortalı olan işletme sahibi risk sonrası detayları düşünmek zorunda kalmazken, müşteri memnuniyeti de önemli oranda artıyor. Otel sigortalarının kapsadığı teminatlar arasında müşterilerin eşyalarının güvenliğinden, gıda zehirlenmesine, yangından, su basmasına, hırsızlıktan, otel işletmelerinin kar kaybına kadar yaşanabilecek pek çok risk yer alıyor.

TATİLCİLER MAĞDUR OLMUYOR

Unico Sigorta CEO’su Cenk Tabakoğlu, sigorta sayesinde otel sahiplerinin kâr kaybı, alternatif konaklama masrafları, iş durması ve benzeri teminatlar ile finansal kayıplarını en aza indirgeyebileceğini ve böylece misafirlerin mağdur olabilme riskini büyük ölçüde bertaraf edebileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

OTEL SİGORTALARI HANGİ TEMİNATLARI KAPSIYOR?

Otel sigortaları genel olarak şu teminatları içeriyor: “Yangın, yıldırım, infilak, dâhili su, hava, kara, duman, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör, enkaz kaldırma, deprem, fırtına, sel, yer kayması, kar ağırlığı, alternatif otel masrafları, yangın mali sorumluluk, iş durması, hırsızlık, cam kırılması, kâr kaybı, kira kaybı, ferdi kaza, elektrik hasarları, otel ve işveren mali sorumluluk, 3. şahıs mali sorumluluk, taşınan para sigortası, ana kasa hırsızlık, elektronik cihaz, makine kırılması, otele emanet edilen ve müşterilere ait eşyalar, gıda zehirlenmesi, asansör sorumluluk, kiralayan tarafından yapılan boya badana dekorasyon masrafları"

SORUMLULUK TEMİNATLARI SATIN ALINMALI

Turizm sektörünün ve otellerin en küçük ekonomik ve siyasi gelişmelerden çok fazla etkilendiğini belirten Neova Sigorta Teknik Müdürü Murat Uğur ise, işletmelerini ayakta tutmak isteyen otel sahiplerinin mutlaka otel paket sigortası yaptırması gerektiğine dikkat çekti. Uğur, “Özellikle yabancı konukların yüksek sigorta bilinci sebebi ile turizm işletmelerinin sorumluluk hasarlarında poliçe sahibi olmaları önem arz ediyor” dedi.

Haberin Devamı