Gündem Otlar tutuştu kaplumbağalar öldü

Otlar tutuştu kaplumbağalar öldü

Paylaş
Otlar tutuştu kaplumbağalar öldü

Konya'da kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangında yaklaşık 50 kaplumbağa yanarak telef oldu

Konya’nın Meram İlçesi’ndeki boş arazide otların tutuşması ile başlayan yangın paniğe neden oldu. Yangın, 10 itfaiye aracı ve vatandaşların çabalarıyla 1 saat süren çalışmanın ardındak kontrol altına alınırken, alevlerin arasında kalan 50’ye yakın kaplumbağa yanarak telef oldu.

Haberin Devamı

Sağ kurtulan kaplumbağalar ise üzerlerine su tutularak serinletildi. Meram İlçesi Hacı İsa Efendi Mahallesi’ndeki Meram Belediyesi’ne ait Et ve Balık Kurumu arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kuru otlar alev aldı. Yaklaşık 20 bin metrarelik alanda çıkan yangın büyüyerek çevredeki evleri de tehdit etmeye başladı. Olay yerine gelen 10 itfaiye aracı yangına müdehale ederken, arazinin çevresinde evleri bulunan vatandaşlar da kazma- kürekle alevlere toprak atarak ve kovalarla su taşıyarak yangını söndürmek için çalıştı.

50 KAPLUMBAĞA YANDI

Büyük paniğin yaşandığı yangında otların arasında bulunan 50’ye yakın kaplumbağa yanarak telef oldu. Alevlerden kaçmayı başaran kaplumbağaların yardımına da çocuklar yetişti. Çocuklar, buldukları kaplumbağaları itfaiye araçlarının yanına götürerek üzerlerine su sıktı ve serinletti. İtfaiye erlerinin ve vatandaşların yardımı ile yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Dumandan zehirlenen 3 kişiye ise olay yerindeki 112 acil servis ambulansındaki sağlık görevlileri müdehale etti. Bazı vatandaşlar kuru otları kesmedikleri için belediye ekiplerine ve geç geldikleri iddasıyla itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.