Türkiye (Son Dakika) Otobüs faciası

Otobüs faciası

Paylaş
Otobüs faciası

İtalya'da bariyerlere çarparak, 30 metrelik bir viyadükten uçan otobüsün içinde bulunan 39 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise ağır yaralandı

Katoliklerin büyük mucizeler gerçekleştirdiğine inandığı ve bu nedenle Vatikan tarafından “aziz” ilan edilen Peder Pio'nun yaşadığı toprakları ziyaret eden 48 kişinin 3 günlük tatili faciayla sonuçlandı.

Güney İtalya'da bulunan Benevento kenti ve çevresindeki dini önemi olan yerleri gezen 48 kişi, Napoli'ye dönmek için Pazar akşamı otobüsle yola çıktı.

Otobüs, Napoli-Bari A16 Karayolu Avellino vilayetine bağlı Monteforte İrpino mevkiinde, arkadan bazı araçlara çarparak, zincirleme kazaya neden oldu.

Haberin Devamı

Otobüs faciası

Kontrolden çıkan otobüs, Acqualonga Viyadüğü'ndeki bariyerleri aşarak, yaklaşık 30 metreden uçtu. Resmi kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, aralarında çok sayıda çocuk ve otobüs şoförünün de bulunduğu 39 kişi olay yerinde feci şekilde yaşamını yitirdi.

Güçlükle gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarının ardından çevre hastanelere kaldırılan 9 yaralının durumlarının ise ağır olduğu bildirildi. Kazaya, aracın fren sisteminde meydana gelen bir arızanın neden olduğu belirtiliyor.

Esma ÇAKIR / ROMA/DHA