Yaşam Otobüste çocuğunu unutan bile var!

Otobüste çocuğunu unutan bile var!

Paylaş
Otobüste çocuğunu unutan bile var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde 2012 yılı başından bu yana işitme cihazı, engelli bastonu, yüzlerce cüzdan, cep telefonu, altın ve paranın yanı sıra çocuk da unutuldu

ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi Başkanı Adnan Özizmirliler, otobüste unutulan ya da düşürülen eşyaların ESHOT Kayıp Eşya Merkezi’nde kayıt altına alındığını ve sahiplerini beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

EN ÇOK NE KAYBEDİLİYOR?

Otobüste en çok unutulan şeylerin çanta, giyim eşyası, ayakkabı, anahtarlık olduğunu dile getiren Özizmirliler, altın, cep telefonu, cüzdan, saat gibi maddi değeri yüksek olanların da merkeze geldiğini anlattı.

Para, alyans, bileklik gibi değerli eşyaları her yıl sonunda ESHOT Genel Müdürlüğü’ne gönderdiklerini kaydeden Özizmirliler, bunları kanun gereği 5 yıl sakladıklarını vurguladı.

Maddi değeri yüksek olmayan ancak sağlık açısından büyük önem taşıyan malzemelerin de otobüslerde unutulduğunu ifade eden Özizmirliler, şöyle konuştu:

'UNUTKAN VATANDAŞLARA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ'

"Takma diş, işitme cihazı, engelli bastonu unutanlar oluyor. Olta, kuş kafesi, ocak, fırın, ayakkabı bırakanlar da var. Yemeklerini, kasaptan aldığı eti poşetleriyle bırakanlar var. Onları imha ediyoruz.

Haberin Devamı

Geçen yıl Kurban Bayramı’nda 11 yaşlarındaki çocuğunu otobüste unutan oldu. Adını gizli tuttuğumuz vatandaş daha sonra otobüs hareket merkezine giderek
otobüste unuttuğu kızına ulaşmak istedi. Bizim ekiplerimiz de sürekli ağlayan çocuğu emniyet ekiplerine teslim etti ve baba ile kız yeniden buluştu."

Kayıp eşya listesini internet sayfasında duyurduklarına işaret eden Özizmirliler, cüzdan, cep telefonu gibi eşyalardaki ip uçlarından yararlanarak unutkan vatandaşlara ulaşmak istediklerini söyledi.

Merkeze her geçen yıl daha fazla sayıda eşyanın geldiğini de kaydeden Adnan Özizmirliler, para, cep telefonu gibi değerli eşyalara kavuşmak isteyenlerin önce kişisel bilgileri doğrulaması gerektiğini, ihtiyaç halinde kentkart numarasından hangi otobüste seyahat edildiğine yönelik bilgiye ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

AA