Ekonomi Otogar'da alınan park ücretine suç duyurusu

Otogar'da alınan park ücretine suç duyurusu

Paylaş
Otogar'da alınan park ücretine suç duyurusu

Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün kararına rağmen Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda 25 dakikaya kadar park ücreti olarak 8 TL alındığını belirterek suç duyurusunda bulundu

Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ve yardımcısı Ali Bayarak, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Önal savcılığa sunduğu bir sayfalık dilekçesinde, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME)’nün 24 Ocak 2012 tarihli raporu doğrultusunda 0-25 dakikaya kadar park ücret alınmaması kararına rağmen, Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) Yönetimi ve Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş. Yönetimi’nin 8 TL alarak haksız kazanç elde ettiğini savundu. Önal, bu işletmelere göz yuman ve yasal işlem yapmayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü hakkında eylemine uyan suçlarla ilgili kamu davası talep edildi.

"İSTANBUL HALKI SOYULUYOR"

Suç duyurusunun ardından adliyenin karşısındaki meydanda basın açıklaması yapan Şahap Önal, İstanbul Otogarı’nda son bir aydır haksız ve keyfi bir uygulama yapıldığını, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün kararına rağmen otogara giriş-çıkış yapan araçlardan 8 TL alındığını belirtti. "İstanbul halkı soyuluyor" diyen Önal, "Otogara giren vatandaş bu uygulamadan dolayı mağdur oluyor. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyeti ve İstanbul Otogarı işleten şirket ve dernek yönetim kurulları hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Haberin Devamı

"İDARİ MAHKEMENİN BU UYGULAMAYI DURDURMASI GEREKİYOR"

Kararın kaldırılmasını isteyen Önal, "Otogarda bulunan zabıtanın vatandaşı bilgilendirmesine rağmen, otogardan çıkış yapan vatandaşlardan bu ücret alınmaya başlandı. Ücret ödendiğinde 8 TL’lik bir makbuz da veriliyor. Bir aydır bu uygulanıyor. Bu paraların tahsil edilmesi gerekiyor. İdari mahkemenin bu uygulamayı durdurması gerekiyor" diye konuştu.

DHA