Ekonomi Otomobil alacaklar dikkat!

Otomobil alacaklar dikkat!

Paylaş
Otomobil alacaklar dikkat!

Döviz kurlarındaki yükselme ve yılbaşından itibaren vergilerin artmasına bağlı olarak sıfır otomobillere ilginin azalması nedeniyle ikinci el piyasasında özellikle 15-25 bin lira değerindeki araçlarda adeta talep patlaması yaşanıyor

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, yılbaşında vergilerin artmasıyla sıfır otomobillerin fiyatlarının yükseldiğini, vatandaşların ikinci el araçlara talebinin arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Yanık, ocak-şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine göre ikinci elde satışlarının daha yüksek olduğunu belirterek, "İkinci el piyasası yılbaşından bu yana ciddi anlamda rağbet görüyor. Piyasada 15 bin ila 25 bin liralık ikinci el araçlara çok aşırı talep var. Bu taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz." dedi.

Renault, Ford ve Fiat grubunun bazı modellerinin 15-25 bin liralık fiyat aralığında bulunduğunu aktaran Yanık, bu segmentte en çok Renault Clio Symbol, Ford Fiesta, Fiat Palio’ya talep olduğunu dile getirdi.

Yanık, 25-50 bin liralık araçlara da talebin fazla olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Üst segmentlere talep, kendi seviyesinde seyrediyor. Benzin ve motorin fiyatları sürekli değiştiği için ikinci el araç alacaklar için yakıt tüketimi de önemli. Vatandaşlar, şu anda dizel otomobillere ciddi anlamda yönelmiş vaziyette. İkinci el araç alanlar motor hacimlerine de dikkat ediyor. İkinci el araç alanlar en fazla 1600 cc’ye kadar motorları tercih ediyorlar. Vergiden ve yakıttan dolayı 1600 cc’nin üzerindeki araçları çok tercih etmiyorlar."

Haberin Devamı

'SANAL ORTAMDAKİ ARTIŞLARA İTİBAR ETMEYİN'

Hakan Yanık, tüketicilerin sanal ortamdaki artışları dikkate almaması gerektiğini vurguladı.

İkinci el araç almak isteyenlere, yaşadıkları yerlerdeki oto satış yerlerini gezmelerini öneren Yanık, buralardaki fiyatlara göre alım satım yapılmasını tavsiye etti.

İnternetteki fiyatlara aldanılmamasını isteyen Yanık, "İnternette olması gerekenin üstünde fiyatlar var. İkinci el otomobil fiyatlarında da sıfırlara orantılı şekilde en fazla yüzde 5 oranında artış var. Bunun dışında bir artış yok ancak sanal ortamdaki fiyat artışları piyasayı bunaltıyor." diye konuştu.

AA