Gündem Otomobil kumandası değil, ölümcül silah!

Otomobil kumandası değil, ölümcül silah!

Paylaş
Otomobil kumandası değil, ölümcül silah!

Kadıköy Adliyesi'ndeki olayda X-Ray cihazından geçebilen casus silahın kullanıldığı ortaya çıktı

Kadıköy Adliyesi A Binası'nda bulunan Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayda, duruşması yapılan bir cinayet davasının tutuklu sanığı Mehmet Emin Soylu, duruşma salonunda bulunan Hasan Gököz tarafından özel yapım bir tabancayla sol gözünden vurularak yaralandı. Soylu'ya iki kez ateş eden saldırgan, adliyede görevli polis memurları tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Yaralanan Soylu ise adliyeye çağırılan ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sol gözünün görme yetisini yitirdiği öğrenilen Soylu, acil cerrahi ünitesinde yapılan müdahalenin ardından ameliyata alındı. Soylu'nun sol gözbebeğinde 6.35 milimetre kalibreden daha küçük bir mermi çekirdeği olduğu belirtildi.

Kadıköy Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen zanlı Hasan Gököz, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırgan, çıkışta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularına "Benim ağabeyimi öldürdüler, ben de onları öldürdüm. Pişman değilim" diye yanıt verdi.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4310","4310","201012","4310-1.jpg");

Haberin Devamı

OTO GALERİSİNDE SİLAHLI ÇATIŞMA

İçerenköy Değirmen Sokak üzerinde bulunan "Setüstü Otomotiv"de 2007 yılında meydana gelen olayda, galeriye gelen silahlı kişiler ile işyerinde bulunan kişiler arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Olayda, Mehmet Şerif Şimşek, Serkan Başmanav, Hakan Soylu ve Abdülrezzak Şimşek yaralanmıştı. Özel İsviçre Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Şerif Şimşek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Mehmet Şerif Şimşek'in ortağı olan Hasan Gököz'ün, ortağının ölümünden Mehmet Emin Soylu'yu sorumlu tuttuğu, bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

X-RAY ALARM VERMEMİŞ

Saldırgan Hasan Gököz'ün duruşma sırasında tutuklu sanık Mehmet Emin Soylu'ya ateş ettiği özel yapım tabanca Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak emniyete götürüldü. Silaha otomobil kumandası süsü verildiği, silahın 6,35 milimetre kalibreden daha küçük 2 adet mermi atabildiği belirtildi. Silahın Cumhuriyet Savcısı'nın huzurunda X-RAY'dan geçirildiği alarm vermediği bildirildi.

Ramazan ALMAÇAYIR - Cem TURSUN - M. Akif ERDEM - Ali AKSOYER - İSTANBUL DHA