Türkiye (Son Dakika) Otomobil otobüs durağına daldı: 2 ölü

Otomobil otobüs durağına daldı: 2 ölü

Paylaş
Otomobil otobüs durağına daldı: 2 ölü

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil otobüs durağına daldı

Durakta bekleyen yolculardan 14 yaşındaki Furkan Akbulut ve 16 yaşındaki Serkan Alkan yaşamını yitirdi, her ikisi de 13 yaşında olan Mert Birlikbaş ve İbrahim Çankaya da yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında, merkez Nilüfer İlçesi Nilüfer otobüs durağında meydana geldi. Reşit İrfan Ersöz yönetimindeki 34 FL 0744 plakalı otomobil, Mehmet Özden yönetimindeki 16 JAF 19 plakalı hafif ticari aracı sollamak isterken aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontroldan çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otomobil, önce refüjdeki Bursaray korkuluklarına ardından 7-9 kişinin bulunduğu otobüs durağına daldı.

Durağı hurda yığınına çeviren otomobilin çarpması sonucu otobüs bekleyen Serkan Alkan, Furkan Akbulut, Mert Birlikbaş ve İbrahim Çankaya yaralandı. Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Serkan Alkan ve Furkan Akbulut yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Mert Birlikbaş ve İbrahim Çankaya adlı çocuklarının hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Kaza haberini alan çocukların yakınları hastanelere gelerek gözyaşlarına boğuldular.

Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan iki araç sürücüsü gözaltına alınarak kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı