Ekonomi Oxford'dan dijital çağ eğitimi

Oxford'dan dijital çağ eğitimi

Paylaş
Oxford'dan dijital çağ eğitimi

Oxford Üniversitesi Yayınları, çalışmalarını dijital çağa çevirdi. Oxford Yayınları Genel Müdürü Emrah Özpirinçci, 10 yıllık yatırımlarını teknolojik alana yapacaklarını belirtti

Gülay ZAİM-POSTA

Haberin Devamı

İngilizce eğitimi denildiğinde akla ilk gelen kurumların başında yer alan Oxford Üniversitesi, Türkiye’de kendi adını taşıyan yayıneviyle hizmet veriyor. 1993 yılında irtibat bürosu olarak faaliyete geçen, ardından Türkiye şubesini kuran Oxford Üniversitesi Yayınları’nın genel müdürü Emrah Özpirinçci, “Biz üniversiteye bağlı bir vakıfız. Her ne kadar ticaret yapıyorsak da gelirlerimizi tekrar üniversiteye, eğitime dönüştürüyoruz” dedi.

PAZARIN YÜZDE 50'SİNE HAKİM

Emrah Özpirinçci, Türkiye’de 10 adet uluslararası yayınevinin faaliyet gösterdiğini, Oxford’un ise pazarın yüzde 50’sine hitap ettiğini belirtti. Dijital çağa adım atılmasıyla, Oxford Yayınları olarak buna ayak uydurduklarını anlatan Emrah Özpirinçci, “Dijiworld çağda önümüzdeki 5-10 yıllık yatırımımızı bu alana odakladık. Yapacağımız yeniliklerle, öğrenci kitapları, akıllı tahtalarda, ekranda, istendiği gibi kullanılabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERLİYE GÖRE FARKI YÜZDE 20

Türkiye’de yabancı kitapların pahalı olduğu inanışının bulunduğuna dikkati çeken Emrah Özpirinçci şöyle devam etti: “Siyah beyaz bir romanı 20-25 liradan aşağı almıyorsunuz. Eğitim kitapları, diğer kitaplardan biraz daha pahalıdır. Çünkü eğitim kitaplarının bir hazırlama safhası var. Ayrıca bu kitaplar 5-6 bin adet satılır. En çok satanlar listesinde yer alma kaygısı yok. Bütün bunlara rağmen aradaki fark da yüzde 20’lerde yer alıyor.”

İSTANBUL'U MERKEZ YAPTILAR

Oxford bünyesinde 25 yıldır çalıştığını söyleyen Emrah Özpirinçci, “Türkiyedeki ilk yabancı sermayeli yayıneviyiz. İstanbul şu anda, Orta Asya, Orta Doğu ülkeleri, Akdeniz ve Afrika ülkelerinin merkezi olarak konumlandırıldı” şeklinde bilgi verdi. Emrah Özpirinçci, yaptıkları işi, ‘yabancı dil ağırlıkta eğitim veren okullara, anadolu liseleri ve üniversitelere, dil kurslarına yabancı dil kitaplarını tedarik etmek’ olarak açıkladı.