Türkiye (Son Dakika) Oya iğnesi batan parmağını kestiler

Oya iğnesi batan parmağını kestiler

Paylaş
Oya iğnesi batan parmağını kestiler

Niğde'de el işi yaparken parmağına oya iğnesi batması sonucu hastaneye giden Meliha Akalın'ın serçe parmağı kesildi. Akalın'ın kızı Melda Cullaz, annesinin parmağının doktor ihmali sonucu kesildiğini iddia etti

Merkez Selçuk Mahallesi’ndeki evinde el işi yaparken eline oya iğnesi batan 44 yaşındaki Meliha Akalın, kızı 25 yaşındaki Melda Cullaz tarafından Niğde Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Cullaz, acil serviste müdahalede bulunulan annesine enfeksiyon teşhisi konulduğunu ve tedavisinin ardından eve gönderildiğini söyledi.

Annesinin ağrılarının geçmemesi üzerine yeniden hastaneye götürdüklerini anlatan Melda Cullaz, olayı şöyle anlattı: "Annemin eline oya iğnesi battı. Parmağındaki ağrı ve şişme nedeniyle Niğde Devlet Hastanesi acil servisine geldik. Burada yapılan müdahale sonucu, annemin eline enfeksiyon teşhisi konuldu. Müdahalede bulanamayacaklarını belirterek, ortopedi servisine sevk ettiler. Ortopedi servisine gittiğimizde, annemin dirseğine kadar alçıya aldılar. 3-4 gün alçıda kaldı. Alçıdayken eli şişti ve alçı dar gelmeye, morarmaya başladı. Tekrar acile geldik, o zaman yetkililere biraz sert çıktık. Bu arada genel cerrahi ve plastik cerrahi uzmanı geldi. Annemin acilen ameliyata alınması gerektiği söyledi. Elinin bilekten kesilebileceğini belirterek, yatışını yaptılar. 16 gündür hastanede yatıyoruz. 2 ameliyat geçirdi, üçüncüde, sağ elinin işaret parmağını kestiler."

Annesinin parmağının ihmalden kesildiği iddia eden Cullaz, hastaneye ilk geldiklerinde, annesini uzmanların tedavi etmesi halinde, parmağın kurtarılabileceğini öne sürdü. Cullaz, şöyle devam etti: "Annem ortopedi servisine sevk edildiğinde, oradaki görevli doktor, annemin bir şeyini olmadığını söyleyerek, dirseğine kadar alçıya aldı. ’Kırık çıkık yok, neden alçıya alıyorsunuz? Enfeksiyonlu eli neden alçıya alıyorsunuz?’ dedim. 3 ameliyat geçirdi ve sonuncusunda parmağını kestiler. Şu anda ne olacağı belli değil. Diğer parmakları veya elini bilekten de kesilebileceği söyleniyor. Çaresizce bekliyoruz. Yaşadıklarımızla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) suç duyurusunda bulunduk. BİMER, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi."

Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Bahri Elmas, konu hakkında açıklama yapacak kadar bilgilerinin olmadığını, konuyu inceledikten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

Uğur MART/ NİĞDE, (DHA)

Haberin Devamı