Bilim - Teknoloji Oyun çılgınlığı başladı
Paylaş
Oyun çılgınlığı başladı

Dünya oyun dünyasına yön veren en büyük etkinliklerden olan Video Oyunları ve Teknoloji Fuarı Games Week İstanbul CNR EXPO Yeşilköy' de açıldı. Fenomenlerin de katıldığı fuarda 35 bin TL ödüllü turnuvalar düzenlenecek. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Avrupa'nın en etkili Video Oyunları ve Teknoloji Fuarı Games Week İstanbul CNR EXPO Yeşilköy' de açıldı. Açılış öncesi oyun alanına girmek için sabahın erken saatlerinden itibaren kapıda bekleyen 7'den 70'e yüzlerce oyun sever uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarda yeni nesil VR (sanal gerçeklik) platformları, 15 soğutuculu ve harddisksiz bilgisayarlar gibi oyun dünyasına yön veren binlerce ürün sergileniyor.

Haberin Devamı

UÇUŞ KORKUSU BİTTİ

Fuarda uzman psikologlar eşliğinde uçaktan korkankarın bu korkularını yenmelerini sağlayan sanal gerçeklik uygulaması AvioVR da görücüye çıktı. Red Horizon firması tarafından geliştirilen bu sistem, gerçekçi bir havaalanı ve uçuş deneyimi yaşatarak korkuyu tamamen önlüyor. Fuarda düzenlenen oyun turnuvalarında dereceye girenlere toplam 35 bin lira para ödülü dağıtılacak.

18 BİN TL'LİK PC

10 Haziran'a kadar devam edecek fuarın en pahalı oyun bilgisayarı ise 18 bin TL fiyatı ile MSİ standında bulunan i9 işlemci özelliğine sahip GT75 Titan 8RG oldu. Fuarda oyun karakterleri de yoğun ilgiyle karşılandı. Bazı oyun severler ise sevdikleri oyun karakterlerinin kıyafetlerini giyerek fuara katıldı.

FENOMENLER BİR ARADA

Oğuzhan Uğur, Mervan Tepelioğlu, Uğur Yaman, Oyun Gemisi, Oğuz Atalay ve Mendebur Lemur gibi ünlü fenomenlerin de katıldığı fuarda, Türkiye pazarına CNR Games Week İstanbul’la giren GearBest stadını ziyaret edenler ünlü teknoloji markası Xioami ürünlerini indirimli fiyatlarla sahip olma imkanına kavuştu.

Haberin Devamı

Yerli ve yabancı 50 binin üzerinde bilgisayar oyuncusu (gamer), teknoloji tutkunlarını, oyun stüdyoları, üniversiteler ve önde gelen oyun şirketleri ile buluşturan fuarda çok sayıda bireysel oyuncunun yanı sıra, e-spor takımlarının da katılacağı Pubg, Fortnite, League Of Legends, Cs:Go, Fifa 18, Hearthstone, Rocket League ve Pes 18 gibi turnuvalar düzenlenecek. 30-40 yaş aralığındaki yetişkinliklerin çocukluk döneminde severek oynadığı Street Fighter, Mortal Combat gibi oyunlar da fuarın nostalji bölümünde yer aldı. Ayrıca servera bağlı bilgisayarın harddisk olmadan çalışmasına imkan sağlayan “Disksiz Bilgisayar Sistemleri” de ziyaretçilerden tam not aldı. Fuarın en pahalı oyun bilgisayarı ise 18 bin TL fiyatı ile MSİ standında bulunan i9 işlemci özelliğine sahip GT75 Titan 8RG oldu.

İKİLİ GÖRÜŞMELER...

Fuar, Türkiye’de 850 milyon doları aşan büyüklüğe ulaşan oyun sektörünün önemli oyuncularını bir araya getirdi. Troy Games, Time Valker, Zümrüdü Anka-Phoenix, Cino, Nitra Oyun, Mangodo Dijital, Zambitious S.L, MTV Elektronik, Eflatun Yazılım, X Donanım, Nüans Dış Ticaret, Tem Agency, Atom Bilişim, Malcom Bilgisayar, GNB Dijital gibi firmaların yanı sıra, İstanbul Aydın Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Biltes Koleji ve Bilge Adamı’n da katıldığı fuarda oyun geliştirme seminerleri, teknoloji şirketleri tarafından yapılan sunumların yanı sıra B2B diye adlandırılan ikili iş ticari görüşmeler de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı