Çocuk Sağlığı Oyun terapisi çocukları depresyondan koruyor
Paylaş
Oyun terapisi çocukları depresyondan koruyor

Psikolog Pelin Hazer, oyun terapisinin çocukları depresyondan koruduğunu belirterek "Çocuklar olayları anlamlandırmak, yorumlamak ve karşılaştıkları yeni durumlara dair deneyimleri yetişkinlere kıyasla bir süreçten geçeceği için, büyüme aşamasında kendilerini anlatmak için doğal bir yöntem olan oyunu tercih ederler" dedi

Uzman Klinik Psikolog Pelin Hazer, uzmanlara ve uzman adaylarına oyunları ve çocuğun iç dünyasını yorumlayarak ebeveynler arasında bir köprü oluşturma konusunda büyük bir görev düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Psikolog Pelin Hazer, düzenledikleri eğitim çalışmalarından bahsederek, "Çocuklarla çalışmanın eğlenceli yöntemleri ile psikoterapiye yönelik sıkı bir yaklaşım çerçevesinde oyun terapisinin pratik becerilerini geliştirmeleri amaçlıyoruz. Eğitim çalışmaları kapsamında katılımcıların oyun psikolojik etkisinin temel ilkelerini, çocuğun kişiliği ve davranışları hakkında bilmek; çocuğun oyun aktivitesini, ebeveynleriyle etkileşimini analiz edebilmek, direktif ve nondirektif oyun psikoterapisi tekniklerini uygulamak, çocukluk davranışı ve gelişiminde çocuklarda travmanın nörobiyolojik etki mekanizmaları düzeltilmesi için oyun psikoterapisini yürütmede beceriye sahip olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

'Kabuk edilmeye ihtiyaç duyarlar'

"Bütün çocuklar anlaşılmaya ve kabul edilmeye ihtiyaç duyarlar" diyen Psikolog Pelin Hazer, şöyle konuştu: "Çok hızlı değişmekte olan bir dünyaya uyum sağlamaya çalışan çocuklar yetiştiriyoruz. Çocukların dünyasından bakabilen, onların dilini konuşmayı ve dinlemeyi öğrenen terapistlerin artmasını hedefliyoruz. En önemlisi bir çocuğun kalbine dokunabilen ve o çocuğun korkularını, kaygılarını, benlik saygılarını, çatışmalarını, travmalarını, kayıplarını oyun terapisi ile çalışıp yorumlayarak aile ile olan etkileşimde bulunarak buna çözüm sağlayan donanımlı uzmanların olmasını istiyoruz. Oyun terapisi çocukların hem kişisel hem de kişiler arası düzeydeki problemlerle çalışabilmelerini sağlar. Çocuğa odaklanan terapi, odağı terapistten çocuğa kaydırır ve kendini keşfetme ve kendini gerçekleştirme için fırsatlar oluşturur. Bu yeni fırsatların hayata geçirilmesidir.

Unutmayalım ki bir çocuğun hayallerine giden yolda onlara bu yolda eşlik eden biz yetişkinlerin (ebeveyn, terapist, uzmanların) bilgi ve bilimin ışığında ilerlerken sahip olduğumuz alçak gönüllülük, sevgi ile zamanında birer çocuk olduğumuzu hatırlamak ile mümkündür. Bu eğitimler aracılığıyla birçok çocuğun; kalbine, ruhuna ve hayallerine ulaşabilmeyi hedefliyoruz."

İHA