Eğitim - Kariyer Oyuncaklarını kendileri yapıyorlar (Tarihi İstanbul Oyuncakları Festivali)

Oyuncaklarını kendileri yapıyorlar (Tarihi İstanbul Oyuncakları Festivali)

Paylaş
Oyuncaklarını kendileri yapıyorlar (Tarihi İstanbul Oyuncakları Festivali)

Kanserojen oyuncaklara karşı farkındalık oluşturmak ve çocukları geleneksel oyuncaklarla tanıştırmayı amaçlayan Tarihi İstanbul Oyuncakları Festivali başladı. Onlarca minik öğrenci, kendi oyuncağını hazırlamanın sevincini yaşadı

Arnavutköy Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Tarihi İstanbul Oyuncakları Festivali başladı.

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen festivalde ahşap ve çamur başta olmak üzere çeşit çeşit oyuncaklar, çocuklar için sergilendi. Festivale katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, çocuklarla birlikte ahşap oyuncakları boyadı. Onlarca minik, kendi oyuncağını hazırlamanın mutluluğunu yaşarken festival renkli görüntülere sahne oldu.



Çocukların geleneksel ve sağlıklı oyuncaklarla oynamasının sağlıkları ve gelişimleri açısından son derece önemli olduğunu belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Programı geçen yıl başlatmıştık. Amacımız çocuklarımızı sağlıklı ortamlarda, sağlıklı oyuncaklarla eğlendirmeyi sağlamak. Hem bir anne-baba olarak hem de bir yönetici olarak çocuklara bu imkanı sağlamanın temel bir görev olduğu düşüncesindeyim. Bir kere sağlıklı oyuncaklarla oynamalarını temin ettik, boyama yaparken kimyasal içermeyen boyalar kullanacaklar. Aynı zamanda onların el becerilerini de geliştirmeyi sağlıyoruz. Birtakım zararlı oyuncaklar, telefon, tablet gibi çocukları bağımlı hale getiren oyuncaklara karşı farkındalık oluşturmak istedik. Çocuklarımıza bu imkanı sağlamak temel gayemiz. Ayrıca kendilerine bir oyuncak yapıyorlar" dedi.

İHA

Haberin Devamı