Pazar Postası Oyuncu biliyorduk, şarkıcı çıktı
Paylaş
Oyuncu biliyorduk, şarkıcı çıktı

Ayça Varlıer, 15 Şubat'ta gösterime girecek olan 'Taş Mektep' adlı filmin 'idealist ruhlu Güzide' karakteri. 'Gümüş' dizisiyle tanıdığımız Ayça Varlıer, balerin bir anne ile gitar çalan bir babanın Amerika'da çok iyi eğitim almış hem oyuncu hem de müzisyen kızı...

PINAR YILDIZ

Haberin Devamı

pinar.yildiz@posta.com.tr

- Yurtdışında nasıl bir eğitim gördünüz?

Müzikal tiyatro üzerine konservatuvar eğitimi gördüm. Oyunculuk masterı yaptım, yaz kurslarına katıldım, 2 yıl Harvard’da okudum. 26 yaşına kadar kendime yatırım yaptım yani.

- Türkiye’de nasıl oyunculuk eğitimi?

Burada da güzel okullar var ve artık veliler dizileri göre göre ‘Aa bak pek çok dizi var ve para kazanılıyor’ diyerek çocuklarını oyunculuk eğitimine yöneltebiliyorlar. Keşke böyle bakmasalar. Çünkü diziler öyle pembe çerçeveden görüldüğü gibi değil.

- Neden?

Setlerde 20 saat çalışıyoruz, ölümler olabiliyor. Yurtdışında böyle bir şey yok.

- Rol aldığınız ‘Gümüş’ dizisi Ortadoğu’da parladı. Tanıyorlar mı sizi?

Dubai’ye gittik. Pasaport kontrolünden geçerken oradaki memur bile beni tanıdı. Fotoğraf çektirdi benimle. İnanamadım!

Haberin Devamı

- Bir diziyi ne izletir sizce?

Bir dizinin devam etmesine neden olan en önemli şey hikâye. Hikâye seyirciye geçiyorsa o dizi tutuyor ama kızdıracak bir şey varsa seyirci onu bırakıyor. Türk seyircisi çok zeki, beni aptal yerine koyamazsın, diyor ve hemen o diziyi geçiyor.

- Şu an hikâyesi sağlam olan diziler var mı?

Kuzey Güney çok başarılı. Oyunculuğu hikâyesi, müziği, çekimiyle çok yukarda bir iş. İşler Güçler ve Behzat Ç. de gayet başarılı projeler.

- Muhteşem Yüzyıl’ı izlediniz mi?

Geçen sezon sadece bir kez bakabildim. Çok beğendim, oyunculuklara bayıldım.

- Son filminiz ‘Taş Mektep’ bir dönem hikayesi değil mi?

Anadolu’nun işgal altındaki hali Taş Mektep’li 63 öğrenciyi derinden üzer ve Sakarya Meydan Savaşı’na katılmaya karar verirler. Yaşları henüz çok küçüktür ama cephede vatanları için şehit düşerler.

- Sizin canlandırdığınız ‘Güzide’ nasıl bir karakter?

Güzide ‘Taş Mektep’te müdire. Çocukları savaşa gitmemek için ikna etmeye çalışıyor. ‘Bağımsızlığımız için mutlaka cephede kurşun atmanız gerekmiyor. Sizler savaşa giderseniz biz kimleri eğiteceğiz. Bizim bağımsızlığımız için sizin meslek sahibi, aydın kişiler olmanız gerek’ diyor. İdealist bir kadın. Savaşa karşı görünse bile geceleri cephane taşıyor, kadın kollarına yardım ediyor.

Haberin Devamı

- Albüm çıkarmaya hazırlanıyorsunuz diye duyduk...

Evet, 2 hafta sonra ‘Elif’ adlı bir albüm çıkaracağım. Elif benim göbek adım. Alternatif pop tarzında ve çoğunlukla kendi bestelerim var.

- Sizi oyuncu olarak tanıdık. Müzik nerden çıktı?

Annem balerindir, babam da gitar çalardı. Babamın çalıp annemin dans ettiği çok neşeli bir evde büyüdüm. 5 yaşından beri müzik ve dansın içindeyim. Konservatuvarda müzikal tiyatro okudum. Kendi gruplarım oldu. Caz söyledim ve şan eğitimim var.

- Oyunculukla şarkıcılık arasında bir seçim yapmak zorunda kalsanız, tercihiniz hangisi olur?

İkisi de iç içe oldu benim hayatımda. Dizi çekerken bir yandan müzik yaptım. Her 2 ayda bir küçük yerlerde de olsa konser verdim. Senfoni orkestrasında solistlik yaptım. Bunlar duyulmadığı için beni sadece oyuncu sanıyorlar.

- Albümde şarkıcı Yaşar ile bir düetiniz var galiba?

Düet değil ama güzel bir sürprizimiz var.

- Erkek arkadaşınız Emir Aksoy’un albümünüze etkisi oldu mu?

Haberin Devamı

Evet evet. Emir’in aranjmanları da var.

- Evlilik var mı ufukta?

Yok hayır.

- Çocuk düşünmüyor musunuz?

Şu an hiç oralarda değilim. 2 tane kedim var, biri doğuracak şimdi onunla ilgileneceğim.

- Film, albüm, konserler...

Hepsinin aynı anda olması sizi korkutmuyor mu? Bir dizide oynasaydım fırsat bulamazdım ama şu an doğurma aşamasındayım. Bir yere bağlı değilim. Hepsinin keyfini yaşamak istiyorum.

- TV programı yapmayı düşünüyor musunuz?

Gelen teklifler oldu ama hiç düşünmüyorum.

(03.02.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)