Bilim - Teknoloji Oyunlarla ilgili 10 efsane!
Paylaş
Oyunlarla ilgili 10 efsane!

Oyunlarla ilgili şehir efsanesine dönen, gerçekle hiç ilgisi olmayan 10 söylenti...

Efsanelere inanır mısınız, bilmiyoruz. Ancak aşağıdaki 10 oyun efsanesini ciddiye alanların sayısı, pek de az değil. İşte Minecraft'tan Pokemon Red'e oyunlar hakkında dolaşan efsaneler ve onları çürüten gerçekler.

1. Luigi's Mansion: Luigi, aslında ölü

Efsane: Oyundaki odalardan birinde, iddiaya doğru yerde durduğunuzda, Luigi'nin tavanda asılı durduğunu gölge halinde görebiliyordunuz. Bu, Luigi'nin bir aslında hayalet olduğunun düşünülmesine yol açmıştı.

Gerçek: Bu, bilerek tasarlanmış bir şey değil, muhtemelen oyundaki bir hataydı. Ya da oyuncular, henüz izledikleri Altıncı His'in etkisinden kurtulamamışlardı.

2. Madden NFL serileri: Madden NFL, lanetlenmiş

Efsane: Bir takımın yıldız oyuncusu, Madden NFL kapağında yer aldığında o takım, bir sonraki sezon lanetleniyordu. Uğursuzluk yüzünden oyuncular sakatlanıyor, kötü oynuyor veya takım, maçları kötü şans yüzünden kaybediyordu.

Gerçek: Amerikan futbolunun nazik bir spor olduğu söylenemez; zaman zaman sakatlanmaların yaşandığı bir gerçek.


Legend of Zelda'da gamalı haç

3. Legend of Zelda: Üçüncü zindan haritası, gamalı haç şeklinde

Efsane: Üçüncü zindanın haritasına uzaktan baktığınızda, ayırt edici bir şeklinin olduğunu görüyordunuz. Bu durumdan endişe duyan ebeveynler, geliştiricilerin Nazi sempatizanı olduklarını ileri sürerek, oyunun piyasadan çekilmesini istediler.

Gerçek: Gamalı haç (svastika), aslında sağa bakar ve Hindu'ların barış sembolüdür. Naziler tarafından çalınmıştır.

4. Pokemon Red ve Green: Pokemon, çocukları çıldırtır

Efsane: Japon çocuklar, iddiaya göre oyunda Lavender Town'a ulaştıklarında hasta oldular. Çocuklarda baş ağrıları, mide bulantısı ve intihara yatkınlık gözlendi. Bunun nedeni, müziğin içe işleyen tonlarıydı. Sözkonusu müzikler, daha sonra değiştirildi.

Gerçek: Oyunun müziğinin çocukları delirtmiş olma ihtimali çok düşük. Rahatsızlıkların nedeni muhtemelen hayal görme veya sosyal histeriyle ilgiliydi.

5. Street Fighter II: Shen Long gerçek

Efsane: Sheng Long, oyunun içine gizlenmiş, gizli bir boss idi. Ryu ile oynayıp, oyun boyunca darbe almaz ve M Bison ile 10 kez berabere kalırsanız, Sheng Long sizi düelloya davet ediyordu.

Gerçek: Efsane, arcade sürümdeki yanlış bir çeviri nedeniyle ortaya çıktı. Electronic Gaming Monthly'nin 1 Nisan şakası, tüm dünyada yayılan bir efsaneye dönüştü.

6. Fallout 3: GNR, geleceği tahmin ediyor

Efsane: Three Dog'u öldürüp Raven Rock'u yerle bir ederseniz, radyo istasyonu Galaxys Radio, Morse koduyla şifrelenmiş bir bilgi yayınlamaya başlıyordu. Bip sesleri, gerçek hayatta, gelecekte olacak olayların tahmini olarak yorumlanabilirdi (Kraliçe II. Elizabeth'in 19 Mart 2014'te öleceğini söylemesi gibi).

Gerçek: Bethesda bu iddiaları yalanladı ve dahası Kraliçe, hala yaşıyor.


Minecraft dünyası perili

7. Minecraft: Minecraft dünyası perili

Efsane: Oyunun ana karakterinin beyaz gözlü sürümü olan Herobrine, aslında oyunun geliştiricisinin ölen kardeşinin hayaleti. Herobrine, kum piramitleri gibi rastgele yapılar ve uzun 2 x 2 tüneller yapıyor.

Gerçek: Notch, iddiaları yalanladı ve ölen bir kardeşinin ve hayaletlerin olmadığını söyledi.

8. Polybius: Gizli bir hükümet deneyi

Efsane: ABD yönetimi, gizli bir deneyinin bir parçası olarak 80'lerin arcade oyunları görünümünde bir oyun olan Polybius'u ortaya çıkardı. İddiaya göre oyun, baygınlık, nöbetler, hafıza kaybı ve gece karabasanı gibi sağlık sorunlarına yol açtı. Devlet birimleri, makineler yoluyla veri topluyordu.

Gerçek: Böyle bir oyun hiç olmadı.

9. The Legend of Zelda: Majora's Mask: Zelda kartuşunda hayalat var

Efsane: Kullanılmış bir Majora's Mask kartuşu satın alan bir oyuncu, onun içinde Ben'in hayaletinin olduğunu fark etti. İddiaya göre Ben, kartuşun bir önceki sahibiydi ve suda boğulmuştu. Kartuşla oyunu oynayan her yeni oyuncu, ölecekti ve ekranda "Korkunç bir kaderle karşı karşıyasınız, öyle değil mi?" yazısı belirecekti.

Gerçek: Tüm bunlar uydurulmuş bir şakadan ibaretti.

10. Sonic R: Tails doll lanetli

Efsane: "Kilidi açılamayan" karakter Tails doll ile yarışan her oyuncu, bunun sonuçlarıyla karşılaşacaktı. Sonuçlar arasında kötü şanstan kırmızı gözlü kuklanın gerçek halinin ellerinde ölüme kadar her şey vardı.

Gerçek: Böyle bir şeyin gerçek olmayacağı belli, ancak kendinden bahsettiren en saçma oyun efsanelerinden biri olmayı hak ediyor.

Resimlerle: E3 2014'ün bomba oyunları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı