Gündem 'Öz yönetim' ilanına ağırlaştırılmış müebbet istemi

'Öz yönetim' ilanına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Paylaş
'Öz yönetim' ilanına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan, aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Kaya'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri iddiasıyla tutuklanan, aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya’nın da yer aldığı 8 kişi hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca 6’sı tutuklu 8 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İddianamede, terör örgütü PKK/KCK’nın 12 Ağustos’ta açıkladığı basın bildirisinde Şırnak ile Silopi ve Cizre ilçelerinin yanı sıra Mardin’in Nusaybin ilçesindeki halk meclislerinin sözde "öz yönetim" ilan etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu anımsatıldı.

Bölücü terör örgütünün Şırnak, Silopi, Cizre ve Nusaybin’de, "halk meclislerinin bundan sonra devlet kurumlarını tanımayacaklarını ve kendi öz yönetimlerini kuracaklarını" ilan ettikleri, öz yönetimlere saldırıldığı takdirde meşru öz savunma haklarını kullanacaklarını açıkladıkları bildirilen iddianamede, bu açıklamanın ardından Hakkari’nin Yüksekova, Muş’un Bulanık ve Varto ilçelerinde de sözde "öz yönetim" ilan edildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Sözde "öz yönetim" ilanını okuyan tutuklu sanık Muhsin Kaya’nın ifadesinde, metinde suç unsuru olduğunu bilmediğini iddia ettiğine ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğine yer verilen iddianamede, şüphelilerin, "terör örgütü PKK/KCK’nın talimatıyla devletin bağımsızlığını zayıflatmaya ve birliğini bozmaya yönelik eylemde bulunduğu" anlatıldı.

İddianamede, şüphelilerin, terör örgütünün talimatıyla hareket etmelerinden dolayı silahlı terör örgütü ile aralarında organik bağ kurulduğunun anlaşıldığı belirtilerek, "Şüphelilerin, terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil oldukları ve bu suretle örgüt üyesi oldukları yolunda, her şüpheden uzak yeterli delil elde edilmiştir. Şüphelilerin, silahlı terör örgütünün talimatları üzerine eyleme katıldıkları, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya ve birliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulundukları sonucuna varılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İddianamede, tutuklu sanıklar Sara Kaya, Zeynep Algan, Muhsin Kaya, Salih Cebe, Erhan Dinç, Sabiha Akgündüz ile tutuksuz sanıklardan Ramazan Artan ve Faysal Dağ hakkında, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

AA