Merkez Özdemir'den Konteyner Limanı için çağrı

Özdemir'den Konteyner Limanı için çağrı

Paylaş
Özdemir'den Konteyner Limanı için çağrı

Özdemir'den Konteyner Limanı için çağrı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, 2020 yılı yatırım programında yer alan Konteyner Limanı Projesinin Mersin'e yapılması gerektiğini söyledi.
2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlandı. Programda yer alan Mersin'e dair projeleri değerlendiren Özdemir, büyük önem taşıyan projeler arasında Konteyner Limanı yatırımına ivedilikle odaklanılması gerektiğini dile getirdi. Konteyner Limanı için kent dinamiklerinin harekete geçmesi için çağrı yapan Özdemir şunları söyledi:
"Liman, Mersin ekonomisinin kalbi konumundadır. Bu nedenle liman, kentimiz açısından geleceğe dönük her projeksiyonun vazgeçilmez bir unsurudur. Konteyner Limanı Projesi ile kentimiz lojistik bir merkez olma konusunda önemli mesafe kat edecektir. Ayrıca, liman kapasitesinin genişletilmesi artık Mersin için bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu doğrultuda, uzun yıllardır yatırım planlarında yer alan bu projeyi kaybetmeyi Mersin olarak göze alamayız. Bu gerçekten hareketle sadece Konteyner Limanı Projesi için değil, Mersinimiz için tüm yatırımlarda etkin bir lobi gücü oluşturmalıyız. Kentimiz açısından Yıllık Program'da yer alan hedeflere ulaşılması, ayrıca bu Program'da yer almayan ancak Mersin'in ihtiyaç duyduğu yeni projeler kurgulanması, kent olarak tek vücut halinde hareket etmemize bağlıdır. Başta devletimizin sahiplenmesi olmak üzere, kentimizin tüm dinamiklerinin koordinasyon içerisinde çalışmasıyla bunu gerçekleştirecek güce sahibiz. Ancak bu vizyon ile Mersin'imizin ekonomiden refah seviyesine, sosyal yaşantı kalitesinden istihdam ve gelir yaratma kapasitesine kadar her alanda daha da gelişmesini sağlayabiliriz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı