Merkez Özel bireyler yavru carettaların önündeki engelleri kaldırdı

Özel bireyler yavru carettaların önündeki engelleri kaldırdı

Paylaş
Özel bireyler yavru carettaların önündeki engelleri kaldırdı

Özel bireyler yavru carettaların önündeki engelleri kaldırdı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN’de 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında özel bireyler, plastikten beze, camdan demire kadar pek çok atığı çöp poşetlerine doldurarak Caretta Carettaların yuvaları ile deniz arasındaki engelleri kaldırdı.
Büyükşehir Belediyesi, yavru Carettalar için farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 100. Yıl Tabiat Parkı’nda bir araya gelen özel bireyler ile personel ele ele vererek çöpleri temizledi. Temizlenen çöplerle yavru Caretta Carettaların yumurtadan çıkıp denize ulaşmasının yolu açıldı.
Etkinliğe katılan 100’e yakın özel birey ve personel, ellerine çöp poşetleri ile çöp toplama aparatlarını alarak işe koyuldu. Plastikten beze, camdan demire kadar pek çok atığı çöp poşetlerine doldurarak Caretta Carettaların yuvaları ile deniz arasındaki engelleri kaldıran katılımcılar, etkinlik sonunda topladıkları çöplerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahil temizleme etkinliği Karaduvar Sahili’nde de sürdürülecek.
Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, carettaların denize ulaşmasında çöplerin oluşturduğu engelleri temizleyip her türlü önlemi aldıklarını söyledi.
Çevre Kontrol, Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadık Eker ise, "Maalesef yere atılan çöpler denizlere ulaşıyor, sahillerimiz de kirleniyor. Doğayı seviyorsak onların gelişmesine katkı sağlamamız gerekiyor" diye konuştu.
Özel bireylerden Semih Ekinci, etkinlikle ilgili “Ben buraya çöp almaya bir de etkinlik için geldim. Çünkü yerlerde çöp var. Yerlere çöp atmasınlar" derken, Mehmet Özkartal da "Yerde çöp var. Çöpleri alacağız, ondan sonra kaplumbağalar denize gidecek" diye konuştu.
Özel bireylerden Enver Ünal ise "Çok sevdik burayı. Buraya çöp atmasınlar, çöpe atsınlar. Kaplumbağaları seviyorum ben, yaşasınlar" ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberin Devamı