Kayseri Özel çocuklarla doğa yürüyüşü

Özel çocuklarla doğa yürüyüşü

Paylaş
Özel çocuklarla doğa yürüyüşü

Özel çocuklarla doğa yürüyüşü

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu ve Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü ile ortaklaşa doğa yürüyüşü yapıldı.
Kayseri Gesi Bağları Turan kasabasından başlayan farkındalık yürüyüşü, Ağırnas’ta son buldu. Yürüyüşe katılan down sendromlular, eğlenceli etkinlikler ve dağ tırmanışı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan gönüllüler bu durumdan mutlu olduklarını ve bu tarz farkındalık çalışmalarının tekrar yapılmasını istediklerini söylediler. Kromozomlarının fazla olması onlara engel olmadığını göstermek için yüzme, masa tenisi ve çeşitli spor dallarında aktif olan çocuklar bugünkü dağ tırmanışı etkinliğinde bir kez daha bunu kanıtladılar.
Erciyes Üniversitesi Genç Kızılay Topluluk Başkanı Melih Kamış "Erciyes Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu olarak Dağcılık Kulübü ile birlikte farkındalık amacıyla Down Sendromlu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Her etkinliğimizde iyiliği amaçlayarak devam ediyoruz. Son zamanlarda otizmli arkadaşlarımıza yapılan ahlaksız davranıştan dolayı bizlerde farkındalık oluşturmak amacıyla Down Sendromlu kardeşlerimizle yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü ile birlikte yaptığımız ortak bir etkinlikte hem Down Sendromlu arkadaşlarımız hem de gönüllülerimiz çok mutlu oldular" dedi.
Dağcılık Kulübü Başkanı Abdülkadir Erdem ise "Erciyes Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu olarak ve Dağcılık Kulübü olarak özel arkadaşlarımızın bizlerden farkı olmadığını gösterebilmek onlara hissettirebilmek adına Gesi Bağları’nda doğa yürüyüşü düzenledik ve onlara dağcıların yüksek irtifalarda engellerden kayalıklardan yaptığı ip inişi tekniğini 10 metrelik kaya yüzeyinde onlara simülasyon olarak hazırladık ekip olarak çok eğlendik ve mutlu olduk" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı