Merkez Özel gereksinimli bireyler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

Özel gereksinimli bireyler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

Paylaş
Özel gereksinimli bireyler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

Özel gereksinimli bireyler Arkeoloji Müzesi’ni gezdi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi’nde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler, Mersin Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Özel eğitmenleri ve öğretmenlerinin eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler tarihi eserleri görüp bilgi aldı. Sosyal hayata dahil olmak için Mola Evi’nde eğitim alan çocuklar, farklı etkinliklerde de bir araya getiriliyor.
İçerisinde Mersin ve dünya tarihine dair birçok eser ve bilgi bulunduran müzeyi Mola Evi’nin öncülüğünde gezen özel gereksinimli bireyler, arkadaşları ve aileleriyle beraber hem eserler hakkında bilgi sahibi oldu hem de eğlenceli vakit geçirdi. Öğrenciler arasında ilk defa müze gezisi yapanlar da vardı.
Mola Evi’nde görev yapan özel eğitim öğretmeni Kübra Melike Saçıkara, etkinliği özel gereksinimli bireylerin güzel vakit geçirmelerini sağlamak ve farkındalıklarını artırmak için düzenlediklerini belirterek, "Daha önce müzeye gelmemiş çocuklarımızla birlikte onların güzel vakit geçirmelerini sağlamak için buradayız. Geçmiş zamanlardan itibaren yaşanmışlıkları onlara göstererek bir nebze olsun onlara farkındalık sağlamak ve somut bir şekilde öğrenmelerini sağlamak istiyoruz" dedi.
En güzel amaçlarının özel gereksinimli bireylerin hayatına dokunmak olduğunu sözlerine ekleyen Saçıkara, "Buraya 21 öğrenci getirdik. Her birinin ayrı ayrı mutluluklarını, coşkularını, sevinçlerini ve farkındalıklarını artırarak onların hayatlarına dokunmak bizim en güzel amaçlarımızdan bir tanesi" ifadelerini kullandı.
Mola Evi’nde özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Nuzhet Taş da özel gereksinimli bireylerin becerilerini artırmak için farklı etkinlikler yaptıklarını anlatarak, "Çocukları sadece bir bina içerisine kapatmamak için farklı yerlerdeki etkinliklere dahil etmeye çalışıyoruz. Mola Evi’nin hizmet amacı ailelere birer mola verebilmek. Biz burada her türlü sosyal etkinlik, beslenme ve grup çalışmaları yaptırıyoruz, aileler de kendi işlerini hallediyor. Amacımız çocuklara bir şeyler daha katabilmek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı