Kemer Özel öğrencilere 5 yıldızlı eğlence

Özel öğrencilere 5 yıldızlı eğlence

Paylaş
Özel öğrencilere 5 yıldızlı eğlence

Özel öğrencilere 5 yıldızlı eğlence

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel çocuklar ve aileleri 5 yıldızlı otelde düzenlenen programda doyasıya eğlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve Umut Su Rehabilitasyon Merkezi tarafından 90 özel öğrenci ve aileleriyle birlikte 200 kişinin katılımıyla Göynük Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelde organizasyon düzenlendi. Organizasyona Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Veli Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, birim müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Organizasyonda çocuklara özel animatörler tarafından yüz boyaması yapılırken, palyaço kıyafetli animatörler tarafından ise balonlara şekiller verilerek hediye edildi. Özel çocuklardan oluşan folklor grubunun Zeybek oyununa Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da eşlik etti. Halayda ise Kaymakam Murtaza Dayanç ile eşi, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, birim müdürleri de özel çocuklara eşlik etti. Yemeğin ardından Umut Su Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ebru sergisinin gezilmesiyle organizasyon son buldu.

Programda konuşan Kaymakam Murtaza Dayanç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir gün olduğunu söyledi. Programa katılanlara teşekkür eden Kaymakam Dayanç, "En büyük engel sevgisizliktir. Sevgi olduktan sonra tüm engellerin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Önemli olan engelleri ortadan kaldırmaktır. Özel çocuklarımızı sosyal anlamda topluma kazandırmak hepimizin sorumluluğudur. Özel çocuklarımızın eğitimlerini de en iyi şekilde almalarını sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, çocukların ebru sanatı yaptıkları sırada kendisinin de onlara eşlik ettiğini belirterek, "Özel çocuklarımız ebru sanatını yaptı. Çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Hepsi kendi iç dünyalarını yansıtmış. Özel çocuklarımız gönüllerince eğlendi. Zeybek oynadık, halay çektik. Onlar mutlu olduğunda biz de mutlu oluyoruz. Onlara karşı en iyi yapabileceğimiz şey sevgi göstermektir. Biz Kemer Belediyesi olarak engellilerin engellerini ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Organizasyonda İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özel öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Umut Su Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Kurucusu Sera Şimşek de desteklerinden dolayı Kaymakam Dayanç ve Başkan Topaloğlu'na teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı