Çerkezköy Özel öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınları doğaya salındı

Özel öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınları doğaya salındı

Paylaş
Özel öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınları doğaya salındı

Özel öğrencilerin yetiştirdiği bıldırcınları doğaya salındı

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ilçesinde özel öğrencilerin yetiştirdiği 100 bıldırcın, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyelerin katıldığı programda doğaya salındı.

Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğretmeni ve öğrencileri, okul içerisinde kurulan biyoloji atölyesinde 4 ay önce bıldırcın üretimine başladı. Öğrenciler, bu süre zarfında toplam 100'e yakın bıldırcın yetiştirirken, büyüyen bıldırcınlar Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve hayırseverlerin katıldığı programla 15 Temmuz Hatıra Ormanı'nda doğaya bırakıldı.

Okulda laboratuvarda eğitim gören özel öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım, biyoloji laboratuvarında kuluçka makinesinde öğretmenler gözetiminde öğrenciler tarafından üretilen bıldırcınları inceldi. Vali Yıldırım, projeyi hayata geçirdiği için öğretmenleri ve hayırseverleri tebrik etti.

Haberin Devamı