Gündem Özel Okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

Özel Okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
Özel Okul teşvik tercih sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

Bugün on binlerce öğrenci için büyük gün... Özel Okul teşvik tercih sonuçları bugün açıklanacak. Öğrenciler 'Özel okul tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak?' sorusunu sıklıkla soruyor.

7 Eylül'de özel okul teşvik desteği alan öğrenciler belirlendi. Hak kazanan öğrenciler, özel okul tercih işlemlerine başladı. Bu işlemin son bulmasının ardından bugün tercih sonuçları açıklanacak. Öğrenciler büyük bir heyecanla "Özel okul tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvikleri için takvimi daha önce açıklamıştı. Takvime göre özel okul yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor. Fakat MEB'den saat konusunda resmi bir açıklama yok. Sonuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

ÖZEL OKUL TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NAKİL İŞLEMİ NE ZAMAN?

Sonuçların ardından 17-21 Eylül tarihinde nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 24 Eylül'de ise ek yerleştirme kayıtları, 24-28 Eylül 2018 tarihinde ek yerleştirme kayıt işlemleri başlayacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLUYOR?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınır. Sınır seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25'i kadar öğrenci yerleştirilir.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yerleştirme yapılacaktır.

ÖZEL OKUL TEŞVİKİ HANGİ KOŞULLARDA KESİLİYOR?

İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.

Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor.