Gündem Özel okul velileri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Özel okul velileri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Paylaş
Özel okul velileri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

Ülke genelinde vatandaşların korkulu rüyası haline gelen telefon dolandırıcıları Aydın'da özel okullarda çocukları eğitim gören velilere dadandı. Okulların muhasebe görevlisiymiş gibi velilere SMS yollayan telefon dolandırıcılarının, farklı bir yöntemle velileri dolandırmaya başladığı belirtildi

Bir şekilde Aydın’daki bazı özel okullarda eğitim gören öğrencilerin velilerine ait iletişim bilgilerine ulaşan telefon dolandırıcıları velilere SMS gönderip tahsilat yapmaya başladı.

Gelen mesajı dikkate alan bazı velilerin dolandırıcıların hesabına para aktardığı öğrenilirken, bazı veliler ise çocuklarının okuduğu özel okullara gidip durum hakkında bilgi isteyince olay ortaya çıktı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı veliler, telefon dolandırıcılarının oldukça profesyonel bir şekilde çocuklarını özel okulda okutan velilere yöneldiğini belirterek, "Pek çoğumuz internet bankacılığı kullandığı için ödeme emrini de IBAN numarası ile talep ediyorlar. Konuyu araştırmadan para yatıranlar dolandırıldı, araştıranlar dolandırılmkatan kurtuldu" diye konuştular.

İHA