Ekonomi Özel tabutlar yurt dışına ihraç edilmeye başlandı

Özel tabutlar yurt dışına ihraç edilmeye başlandı

Paylaş
Özel tabutlar yurt dışına ihraç edilmeye başlandı

Sivas'ta corona virüse özel olarak üretilen antibakteriyel tabutlar ABD, Almanya, İtalya ve İspanya gibi 16 ülkeye ihraç edilmeye başlandı.

Dünyada ve Türkiye’de etkisini devam ettiren corona virüs salgınıyla ölüm sayısı yaklaşık 130 bini buldu. Sivas’ta İş Geliştirme Merkezi bünyesinde hizmet veren bir firma, corona virüs ölümlerine özel tek kullanımlık antibakteriyel tabut üretti.

Haberin Devamı

Kurşun kaplama çelik kullanılarak üretilen antibakteriyel tabutun patentini alan firma, Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Korona virüs ölümlerine özel olarak üretilen patentli tabutlar, can kaybının yoğun olduğu Amerika, Almanya, İtalya ve İspanya başta olmak üzere 16 ülkeye ihraç ediliyor. Korona virüs ölümlerinde kullanılan tek kullanımlık tabutlar, cenazeyle birlikte gömülerek virüsün toprağa bulaşmasını önlüyor.

Kurşun kaplama tabutlar

Corona virüs ölümlerine özel tek kullanımlık tabutların 16 ülkeye ihraç edildiğini belirten firma yönetim kurulu başkanı Volkan Yılmaz, "Firmamız Türkiye geneli morg, otopsi, kadavra ve anatomi ekipmanları üretmektedir. Kovid-19’un ortaya çıkması ile birlikte Covid-19 cenazelerine özel antibakteriyel kurşun kaplama tabutlar ürettik. Bu tabutlar tamamen antibakteriyeldir. Bakteri geçirmez. Tabutlarımız tamamen Covid-19 cenazelerine özeldir. Satışlarımızı genelde tüm belediyelere yapıyoruz, kurumlara yapıyoruz. Yurt dışında da 16 ülke talepte bulundu. Başlıca Amerika, Hollanda, İspanya, İtalya ve Almanya talepte bulundu. 350-400 dolar arasında fiyat bandımız var. Tabutumuzun özelliği tek kullanımlık olması. İçerisi antibakteriyel olduğu için cenazeyi koyduğumuz zaman tabutla birlikte gömülebiliyor" dedi.

Haberin Devamı

İHA