Dünya Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PKK/PYD/YPG’ye karşı operasyon başlattı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PKK/PYD/YPG’ye karşı operasyon başlattı

Paylaş
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PKK/PYD/YPG’ye karşı operasyon başlattı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep’in Azez ilçesinin güneyinde yer alan Ayn-Daknah köyünde PKK/PYD/YPG’ye karşı büyük bir operasyon başlattı. TSK da, Azez’in Mare bölgesinden PYD'nin silahlı taciz atışlarına topçu birlikleriyle misliyle karşılık verdi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bu sabah saat 10.00 sıralarında, PKK/PYD işgalindeki Azez’in güneyinde yer alan Ayn-Daknah köyüne geniş çaplı operasyon başlattı. Yerel kaynaklar, şiddetli çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Öte yandan, çatışmalarda bir ÖSO askerinin şehit olduğu, 14 ÖSO askerinin de yaralandığı, 20’den fazla PKK/PYD/YPG’linin öldürüldüğü ileri sürüldü.


YARALI ÖSO ASKERİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ


Yaralı askerlerden durumu ağır olan biri Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye getirilerek Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralıların Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

ÖSO tarafından Ayn Dakna ekseninde, Telafer’in kuzeyinde Azez’in güneyine düzenlenen operasyonda çok sayıda PYD militanının öldürüldüğü bir militanın da esir alındığı kaydedildi.


OPERASYON MİSİLLEME OLARAK YAPILIYOR


Saldırının, PYD’li teröristlerinin Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki kasabalara karşı yaptığı terör saldırılarına karşı misilleme olduğu belirtildi. PYD’li teröristlerinin daha önce Azez ve Mare kasabalarını bombaladığı, birkaç sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı ve çiftçilerin mahsullerine zarar verdiği kaydedildi.


TSK, PYD'NİN TACİZ ATEŞİNE MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ


Diğer yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez’in Mare bölgesinden PYD tarafından silahlı taciz üzerine, topçu birlikleriyle misliyle karşılık verdi. Yapılan top atışları sonrası bölgeden yükselen dumanlar Kilis sınırından da görülüyor.





Haberin Devamı